Eiropas sporta nedēļas aktivitātes „Rozītē”

14.09.2015.

Eiropas sporta nedēļai sākoties, mūsu Daugavpils 23.pirmsskolas izglītības iestādē 7.septembrī norisinājās sporta aktivitātes sagatavošanas grupas bērniem, kurā piedalījās 43 bērni, no vienas grupiņas bija pasākums „Jūrnieku ceļojums”, bet no otras „Pa meža taciņu – jautrās stafetes”.—–
Dienas pirmajā pusē mēs viesojāmies pie mazajiem jūrniekiem, kuri mums rādīja savus sportiskos ceļojumus. Jūrnieku ceļojums sākās ar iesildīšanos, vēlāk viņi meklēja jūras zeltu, sacentās virves pārvilkšanā, kur meitenes uzvarēja zēnus, sacentās skriešanā un lekšanā pāri salām, protams, tika atrasts arī noslēptais jūras zelts. Vēlāk mēs devāmies ciemos pie „meža dzīvniekiem”. Bērni demonstrēja stafešu skrējienus, savā starpā sacentās „zaķīši”, „lapsēni” un „lācīši”, meklēja čiekurus, piedalījās dažādās sacensībās.Sacensību gars bērniem deva iedvesmu un pozitīvu emocionālu uzlādi. Sporta pasākuma laikā valdīja ļoti laba un pozitīva atmosfēra.
Pirmsskolas vecuma bērniem ir ļoti nepieciešamas fiziskās aktivitātes, tādēļ bērns ir jāiesaista dažādās kustību aktivitātēs. Ar kustībām atdarinot redzēto, dzirdēto un piedzīvoto, bērns atklāsies noteiktā tēlā, iejutīsies tajā. Viņš kļūs atraisītāks arī savās jūtās, kas dos labu stimulu dzīvē nodarboties ar dažādiem sporta veidiem.
Sirsnīgi pateicamies par jaukajām idejām mūsu iestādes skolotājām Valentīnai Grigorjevai, Tatjanai Ivanovai, Jeļenai Solovejai un Allai Sohņenko par radošajām idejām sporta veidotajās aktivitātēs!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
23.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Vita Kazanova
Tālr. 25960841