Tikšanās ar bērnu dzejniekiem

15.09.2015.

Š.g. 14.septembrī Daugavpils pilsētas 32.pirmsskolas izglītības iestādē notika tikšanās ar Daugavpils bērnu dzejniekiem Jevģēniju Golubevu un Lidiju Vasaraudzi, kas atstāja paliekošus iespaidus bērnu dzīvē.—–
Bērni kopā ar skolotājām sajūsmināti klausījās jautrus, kā arī pamācošus dzejoļus, kas tapuši dažādos laika posmos. Bērni atbildēja uz jautājumiem, rotaļājās kopā ar dzejnieci Lidiju Vasaraudzi, kā arī caur kustībām iemācījās jaunus, īsus dzejolīšus. Tāpat arī iepazināmies ar jaunām dzejoļu izlasēm un dziesmām: „DO-MI-SOL” – dziesmas bērniem, „Zelta groziņš”, „MUR un MIAU” – dzejoļi bērniem u.c.
Tikšanās ar dzejniekiem bija ļoti silta, saistoša un atmiņā paliekoša gan bērniem, gan pieaugušajiem. Par piemiņu no tikšanās ar dzejniekiem pirmsskolas izglītības iestadē ir palikušas interesantas autoru grāmatas, bet pašiem dzejniekiem bērni uzdāvināja savus zīmējumus, uz kuriem attēloja iepatikušos spilgtākos dzejoļu varoņus un tēlus.
Tādi pasākumi ir ļoti nepieciešami un pieprasīti, jo ir tik svarīgi, lai mūsu bērni augtu vidē, kur skan skaisti, pieklājīgi vārdi, kā arī, lai dzeju mēs dzirdētu ne tikai svētku brīžos un pasākumos, bet arī ikdienas dzīvē!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
32.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Natālija Brokāne
t.65434492