Olimpiāžu sezona ir klāt!

22.10.2015.

Skolēnu mācību priekšmetu olimpiādes īpašas ar to, ka notiek katru gadu, turklāt visos gadalaikos. Sākoties rudenī, tās turpinās ziemā un pavasarī, sasniedzot augstāko – starptautisko – līmeni vasarā.—–
Pirms skolēnu rudens brīvdienām, 23.oktobrī, Latvijas pilsētās un novados uz pirmās 2015./2016.mācību gada valsts mācību priekšmetu olimpiādes 2.posmu pulcēsies mazākumtautību izglītības programmu 7.–8.klašu skolēni, lai noskaidrotu labākos latviešu valodas zinātājus. Šajā mācību gadā Latvijas skolēniem būs iespēja piedalīties latviešu valodas un literatūras olimpiādēs 8.-9. un 11.-12.klasēm, olimpiādes 10.–12.klašu skolēniem noteiks labākos vācu valodas, krievu valodas (svešvalodas), ģeogrāfijas un ekonomikas zinātājus. 5.-12.klašu skolēni tiks aicināti uz franču valodas olimpiādi, 9. un 12.klases skolēni mērosies spēkiem vēsturē. Visvairāk iespēju pierādīt savas zināšanas būs 9.-12.klašu skolēniem – notiks matemātikas, fizikas, ķīmijas un bioloģijas olimpiādes, 8.-12.klašu skolēni varēs “spīdēt” informātikā (programmēšanā), bet 11.-12.klašu audzēkņi – filozofijā.
Sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC) Latvijas Universitātes A.Liepas Neklātienes matemātikas skola rīkos novada matemātikas olimpiādi 5.–8.klasēm, bet Latvijas Vācu valodas skolotāju asociācija – vācu valodas olimpiādi 8.klasēm.
Šajā mācību gadā skolēniem būs iespēja piedalīties arī atklātajās mācību priekšmetu olimpiādēs: fizikā, 12.mājturības un tehnoloģiju olimpiādē, 4.mājsaimniecības un 2.inženierzinātņu olimpiādē 9.klašu skolēniem.
Lai skolēnu zināšanas patīkami pārsteidz viņus pašus un iepriecina pedagogus! Veiksmi un izdošanos!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Anita Pleša
t.65407434