Veiksmīgi turpinām iesākto!

19.10.2015.

Pagājušajā mācību gadā pēctecības nodrošināšanai sākām semināru ciklu pirmsskolas un sākumskolas latviešu valodas skolotājiem “Labā prakse latviešu valodas mācīšanā pirmsskolā un sākumskolā”. Gada laikā pirmsskolas un sākumskolas latviešu valodas skolotāji apmeklēja trīs izglītības iestādes (J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolu, Daugavpils 13.vidusskolu un Daugavpils 15.vidusskolu), kur smēlās idejas un dalījās pieredzē.—– 
Šogad esam apņēmušies turpināt iesākto darbu, tāpēc š.g. 15.oktobrī Daugavpils 15.vidusskolā sākumskolas latviešu valodas skolotāja Jekaterina Bogatkeviča aicināja pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājus uz pieredzes apmaiņas semināru „Grafisko darba lapu veidošana”.
Semināram „Grafisko darba lapu veidošana” bija divas daļas: 1. – teorētiskā, 2. – praktiskā. Pirmajā daļā J.Bogatkeviča koncentrētā un sistematizētā veidā deva iespēju atsvaidzināt piemirsto teorijā (paņemot labāko no dažādām metodiskajām iestrādnēm), paraudzīties uz pierastām lietām no cita skatu punkta, bet semināra otrajā daļā – radošajā darbnīcā – savienoja to visu ar praktiskiem piemēriem gan no savas, gan no dalībnieku pieredzes.
Skolotājas kopā ar skolas administrāciju, kura aktīvi piedalījās seminārā, izveidoja darba lapas, kuras tiks izmantotas turpmākajā darbā.


Pats galvenais šajā aktivitātē bija izstrādāt, loģiski pamatot un attēlot zīmju/zīmējumu sistēmu, kura palīdzēs bērnam, kurš vēl nelasa un neraksta, strukturēt savu atbildi un domāšanas procesu kā tādu.
Atmosfēra bija ļoti pozitīva un draudzīga, par ko liecina dalībnieku atsauksmes. Tāpēc vēlamies visu dalībnieku vārdā pateikt paldies gan J.Bogatkevičai, gan skolas administrācijai par sirsnīgo uzņemšanu!
Nākamā tikšanās notiks 28.oktobrī Daugavpils pilsētas 1.pirmsskolas izglītības iestādē, kur pieredzē dalīsies latviešu valodas skolotāja Č.Celitāne. Uz drīzu tikšanos!

Informāciju apkopoja
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
Izglītības satura nodaļas
izglītības metodiķe latviešu valodas jautājumos
Ilona Bohāne
t.65432102