Vispasaules Reizināšanas tabulas diena “WMTDay” Daugavpils 12.vidusskolā

01.10.2015.

Vispasaules Reizināšanas Tabulas diena šogad tiek atzīmēta piekto reizi. Tā ir izglītojoša akcija, kurā piedalās 1518 mācību iestādes no 11 pasaules valstīm (Latviju pārstāv tikai četras skolas). Daugavpils 12.vidusskola saņēma organizatora sertifikātu un 25.septembrī mēs pievienojāmies akcijas dalībnieku pulkam.—– Šīs akcijas mērķis ir ne tikai rast iespēju pārbaudīt cilvēku reizināšanas tabulas zināšanas, bet arī popularizēt matemātiku kā priekšmetu un pierādīt, ka matemātika arī var būt aizraujoša.
25.septembrī visā skolā skolēni-asistenti no 6.b un 7.a klases kopā ar skolotājiem-koordinatoriem pārbaudīja vecāko klašu skolēnu reizināšanas tabulas zināšanas ar rakstiska eksāmena palīdzību, kurš visās valstīs bija vienāds. Labākie reizināšanas tabulas zinātāji ieguva Reizināšanas Tabulas Eksperta nosaukumu. Kopumā šī diena pagāja interesanti un aizraujoši un tika nolemts, ka nākamgad šīs dienas atzīmēšana kļūs par vienu no skolas tradīcijām.
Liels paldies gan skolotājām-koordinatorēm Irēnai Punculei, Inesei Siņavskai, Inesei Ivanai, Nataļjai Agafonovai un Ludmilai Kohai, gan skolēniem-asistentiem no 6.b. un 7.a klases par pasākuma organizēšanu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 12.vidusskolas
matemātikas skolotāja
Irēna Puncule
t.28649996