Daugavpils Universitātē aplūkojama virtuālā izstāde „Grāmatas Jāņa Raiņa dzīvē”

16.11.2015.

Līdz š.g. 31.decembrim Daugavpils Universitātes (DU) bibliotēka (Vienības ielā 13) aicina iepazīties ar virtuālo izstādi „Grāmatas Jāņa Raiņa dzīvē”.—–
Pirms simts piecdesmit gadiem – 1865.gada 11.septembrī dzimis diženais latviešu dzejnieks Jānis Rainis. 2015.gads pasludināts Latvijā kā Raiņa un Aspazijas gads. Dzejnieku jubileja ir iekļauta UNESCO svinamo dienu kalendārā, kurā iekļauti īpašas nozīmes materiālas un nemateriālas kultūras mantojuma objekti un personības, kas sekmēja kultūras, sabiedriskas apziņas un sabiedrības attīstību kopumā un atbilst šīs organizācijas ideāliem.
Raiņa garīgais mantojums ir milzīgs. Un tas nav tikai pagātnes parādība. Šodien lasot viņa dzejoļus, lugas, pārdomas, saprotam, ka tas ir arī par mums, par mūsdienām. Rainis meklēja cilvēka ideālu, sapņoja par brīnišķīgu, harmonisku pasauli. Varbūt šodien tas izskatās naivi, bet sapnis par brīnišķīgumu vienmēr piešķir dzīves jēgu.
Virtuālā izstāde ļauj atcerēties grāmatu lomu Raiņa – cilvēka, Raiņa – dzejnieka, dramaturga un sapņotāja dzīvē un daiļradē.

Papildu informācija DU bibliotēkā (t.65421672 Natālija Makašina).

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Universitātes
sabiedrisko attiecību menedžere
Zane Ločmele
t.: 29191170
zane.locmele@du.lv