Ekoskolu Rīcības diena

09.11.2015.

“Ūdens – dzīvības pamats” – ar šādu saukli Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas izglītības iestāde šogad rīkoja Ekoskolu Rīcības dienas, kas notika no 4.novembra līdz 6.novembrim.—–
Lielākā daļa cilvēku uzskata ūdeni par kaut ko pašsaprotamu. Ūdens tek no krāna, kad mēs to atgriežam, ūdeni mēs lietojam, lai iztīrītu zobus, nomazgātu traukus vai pagatavotu ēdienu utt. Bet kā ir citās pasaules valstīs? Vai visiem pietiek ūdens? Kā mēs varam ekonomēt ūdeni? Ko mēs varam darīt, lai ūdens nebūtu piesārņots?
Mūsu mazie “sprīdīši” kopā ar skolotājām visas nedēļas garumā padziļināti strādāja pie tēmas „Ūdens”, diskutēja, eksperimentēja, kā arī dalījās ar savām zināšanām ar citiem iestādes bērniem, skolotājiem, vecākiem, līdzcilvēkiem. Rotaļnodarbībās bērni runāja par ūdens īpašībām, par to, kā ūdens nonāk mūsu krānos, kas notiktu, ja ūdens nebūtu, kur ūdeni var izmantot, kam ūdens ir vajadzīgs utt. Jauki un interesanti bija dažādi eksperimenti ar ūdeni, no kuriem bērni paši varēja izdarīt secinājumus, spriest, iegūt vienkāršu priekšstatu par piesārņojumu un ūdens attīrīšanu. Bērni izdomāja jauku pasaku par lāsītes ceļojumu, sākot no upes, pēc tam pa ūdens caurulēm līdz krānam. Bērni kopā ar savām ģimenēm veidoja zīmējumu izstādi „Ūdens”, katrs bērns prezentēja savu zīmējumu. Jaukā izstāde tika izstādīta uz iestādes žoga blakus gājēju ietvei, kur garāmgājēji to var apskatīt, kā arī aizdomāties par lietderīgu ūdens lietošanu, tā piesārņojumu. Izstāde darbosies līdz 10.novembrim. Laipni lūgti!
Ekoskola aicina: „Mēs ekonomējam ūdeni, bet jūs?”

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
30.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Anita Regža
t. 65430291