Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) aicina pieteikties 2015.gada balvai

25.11.2015.

Lai izceltu un godinātu Latvijas privātā un publiskā sektora, akadēmiskās vides pārstāvju un privātpersonu ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā, popularizēšanā, LATA izsludina konkursu “Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas balva 2015”.—–
„Šī apbalvojuma pasniegšana jau kļuvusi par LATA tradīciju. Arī šogad mēs vēlamies paskatīties uz paveikto IKT nozarē, parādot sabiedrībai oriģinālākos, atvērtākos biznesa risinājumus, valsts vai pašvaldības iestādes, kas ar atvērtu tehnoloģiju un standartu palīdzību radījušas jaunus pakalpojums sabiedrībai un, protams, arī novērtējot nozares entuziastu paveikto,” norāda LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.
Kandidāti tiks vērtēti un balvas pasniegtas trīs kategorijās. Kategorijā Atvērtākā iestāde var pretendēt valsts vai pašvaldības iestādes, kas savā ikdienas darbībā izmanto atvērtas tehnoloģijas, tajā skaitā atvērtā pirmkoda programmatūru vai arī iestādes, kas kļuvušas pieejamākas sabiedrībai, ieviešot uz atvērtām tehnoloģijām balstītus risinājumus, piemēram, e-pakalpojumus, vai atvērušas, tas ir, padarījušas publiski pieejamus noteikta veida datus. Šajā kategorijā aicinātas pieteikties arī tās iestādes, kas ar savu darbību ir veicinājušas atvērtības ideju popularizēšanu sabiedrībā.
Privātā sektora pārstāvji var pieteikties nominācijai kategorijā Izcilākais atvērto tehnoloģiju risinājums biznesā. Šajā kategorijā ir aicināti pieteikties uzņēmumi, kuri ir radījuši oriģinālus risinājumus un produktus vai lokalizējuši risinājumus, kur izmantotas atvērtas tehnoloģijas, tajā skaitā atvērti standarti, atvērtais pirmkods vai atvērtie dati.
Nozares entuziastus aicinām pieteikties nominācijai fiziskai personai – Būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā. Šajā kategorijā var pieteikties ikviens, kurš ieviesis, latviskojis atvērtā pirmkoda risinājumus, gatavojis mācību materiālus, izglītojis sabiedrību par atvērtiem standartiem, atvērto pirmkodu, atvērtiem datiem, organizējis pasākumus vai savādāk popularizējis atvērtās tehnoloģijas.
Balvai var pieteikties juridiska vai fiziska persona, līdz š.g. 15.decembrim, aizpildot un iesniedzot balvas pieteikuma anketu uz e-pastu lata@lata.org.lv. Pretendentu balvai var pieteikt arī cita juridiska vai fiziska persona, aizpildot par pretendentu pieteikuma anketu. Uzvarētājus noteiks LATA valde (konkursa nolikums ODT formātā, PDF formātā). Uzvarētāji tiks apbalvoti LATA konferencē 2016.gada 28 janvārī.
Pagājušā gadā par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā kategorijā Atvērtākā iestāde apbalvojumu saņēma Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs par publiskā sektora datu atvēršanu sabiedrībai, piedāvājot pamata informāciju par reģistrētajiem subjektiem lejupielādēt jebkuram interesentam bez maksas mašīnlasāmā formātā. Kategorijā uzņēmējiem balvu saņēma SIA “Mērniecības Datu Centrs” un SIA “ĢeoDATI” apvienība par datu pieejamības veicināšanu portālā Topografija.lv, kas ir interaktīvs tīmekļa kartes un ģeogrāfisko informācijas sistēmu risinājums mērniekiem, pašvaldību darbiniekiem un citiem interesentiem. Kategorijā fiziskām personām balvu ieguva Rūdolfs Mazurs, kurš bija lokalizējis informācijas tehnoloģiju nozares produktus latviešu valodā.

Nolikums un Pieteikuma anketa NolikumsUnPieteikumaAnketa.pdf

Par LATA
LATA apvieno organizācijas un privātpersonas, tajā skaitā IT piegādātājus un lietotājus, kuri saskata ekonomiskus ieguvumus no atvērtu tehnoloģiju plašākas izmantošanas Latvijā. LATA biedri un asociētie biedri ir gatavi sniegt savu ieguldījumu, lai kopīgi veidotu labvēlīgu vidi tiem Latvijas IT lietotājiem un piegādātājiem, kuri savā darbā izmanto atvērtas tehnoloģijas, tādējādi veicinot IT vajadzībām patērējamo līdzekļu ekonomiju un to atgriešanos Latvijas tautsaimniecībā.

Informāciju sagatavoja:
LATA vēstniece
Ieva Vītoliņa
lata@lata.org.lv