LOK projekta “Sporto visa klase” 2.sezonas atklāšanas pasākums Daugavpils 3.vidusskolā

13.11.2015.

Projekta pirmais posms tika aizvadīts jau iepriekšējā mācību gadā, un tajā piedalījās 164 3.klašu skolēni no Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rīgas, Valmieras un Ventspils. Šīs klases turpinās dalību projektā kā 4.klases. Savukārt projekta “Sporto visa klase” otrajā sezonā iesaistīsies 43 jaunas 3.klases no visas Latvijas, arī no Daugavpils.—–
2015.gada 11.novembrī Daugavpils 3.vidusskolā notika “Sporto visa klase” 2.sezonas atklāšanas pasākums. Pasākumā piedalījās 2., 3. un 4.klašu skolēni, skolotāji, kā arī viesi.
Šajā mācību gadā Daugavpils 3.vidusskolā aktīvi sportos jau divas klases – 4.b un 3.a klase. Ar savu klātbūtni “Sporto visa klase” 2.sezonas atklāšanas pasākumā mūs pagodināja vairāki viesi – Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības atbalsta nodaļas vadītāja Lidija Plavinska, Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs, Daugavpils pilsētas sporta skolotāju Metodiskās apvienības vadītājs Anatolijs Kazakevičs, Daugavpils Ledus halles administratore Eleonora Kokina, hokejists Aleksejs Bihanovs, peldēšanas treneris Valērijs Ustinovs un spīdvejists Andžejs Ļebedevs.
Projekta otrajā sezonā ar 4.b klasi turpinās strādāt sporta skolotājs Sergejs Vasiļjevs, viņu jaunā klases audzinātāja Marija Matosova un olimpiskā audzinātāja Anastasija Grigorjeva.
Šim aktīvo sportotāju pulkam ir pievienojušies 3.a klases skolēni un sporta skolotājs Sergejs Smirnovs, klases audzinātāja Iveta Miloslavska, un viņi par savu paraugu sportā ir aicinājuši Daugavpils 3.vidusskolas absolventu, spīdvejistu Andžeju Ļebedevu.
Pasākuma laikā bērni demonstrēja savas spējas gan piedaloties stafetēs, gan futbola spēles elementu demonstrējumā. Jau par tradīciju kļuvuši mūsu viesu bumbas metieni vārtos. Daugavpils 3.vidusskolas bērni ir aktīvi ne tikai sportā, bet arī prot skaisti dziedāt. Ansambļa dalībnieki visiem klātesošajiem veltīja dziesmu „Sapņu tilti”.
Atklāšanas ceremonijas noslēgumā skolas direktors pasniedza pateicības rakstus viesiem par atbalstu Daugavpils 3.vidusskolas abu klašu skolēniem projekta “Sporto visa klase” aktivitātēs.

Projektu organizē LOK sadarbībā ar “Olimpisko Solidaritāti” un pašvaldībām, to atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Futbola federācija, LOK ģenerālsponsors “Latvijas Mobilais Telefons”, LOK partneris “LDz Cargo” un projekta informatīvie partneri – mediju grupa “Modern Times Group” (televīzijas kanāls “LNT” un interneta portāls “skaties.lv”), laikraksts “Latvijas Avīze” un interneta portāls “Delfi”, kā arī skolēnu vecāki un Daugavpils 3.vidusskolas administrācija.

Paldies visiem klātesošajiem par veltīto laiku!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
latviešu valodas un literatūras skolotāja
Santa Maskaļova