Manas Latvijas dzimšanas diena

 24.11.2015.

Novembris Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē ir pasākumiem bagāts, jo gan pieaugušie, gan bērni gatavojās Latvijas dzimšanas dienas svinībām. Kā mazajam, zinātkārajam pirmsskolēnam izprast, kas ir valsts, kas ir tās ģerbonis un karogs? Pirmsskolēniem ar šiem simboliem nepietiek, jo ar viņiem par dzimteni, tās mīlestību, patriotismu jārunā, sākot no tuvākā.—– Tāpēc 4.novembrī iestādē viesojās Rikko lelles ar patriotisku leļļu koncertu “Latvija – manas mājas”. Tas bija jautrs uzvedums, kas bērniem saistošā veidā dažādu leļļu izpildījumā ļāva labāk izprast to, ka Latvija ir tā vienreizējā un neatkārtojamā vieta, kura mēs dzīvojam – mūsu mājas.
Gatavojoties svinībām, 9.novembrī sagatavošanas grupas bērni devās uz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, kur piedalījās sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcijā. Katram bērnam bija iespēja salocīt lentītes gan citiem svētku dalībniekiem, gan sev. Lentītes visi iestādes darbinieki un bērni nēsāja visu pirmssvētku nedēļu.
Lai labāk iepazītu Latvijas novadu dažādību, dabas bagātības un lietas, ar kurām Latvija var lepoties, pirmsskolēni kopā ar pedagogiem apmeklēja Jaunbūves bibliotēku. Jaunbūves bibliotēkas bibliotekāre Natālija Putroma bija sagatavojusi bērniem interaktīvu nodarbību, kuras laikā bērni ne tikai klausījās un skatījās, bet arī aktīvi līdzdarbojās, veidojot karti, zīmējot cimdiņus ar tautiskiem rakstiem un aplūkojot prezentāciju par Latvijas simboliem, bagātībām un lepnumiem.
Neiztika arī bez “Dāvanas Latvijai” – pašu bērnu rokām veidotiem radošiem darbiņiem. Lielākie bērni tos darināja paši, bet mazākajiem talkā nāca vecāki, sacerot dzejoļus par Latviju.
Pašas Latvijas dzimšanas dienas svinības iestādē noritēja pacilātā gaisotnē, kuru radīt palīdzēja Sprīdītis, kurš kopā ar bērniem gāja tautas rotaļas, dziedāja un atcerējās interesantus faktus par Latviju.
Gribam pateikties LCB filiāles Jaunbūves bibliotēkas bibliotekārei Natālijai Putromai un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pedagoģei Annai Akmolovai par organizētajiem pasākumiem!

Valsts_svētki_15pii.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja Nadīna Ļahoviča,
vadītājas vietniece
Aina Kucina