Rudens aktivitātes Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādē

10.11.2015.

Mūsu izglītības iestāde atkal tika uzņemta UNESCO Asociēto skolu projektā (ASP) un darbosies tajā 2015.–2018.gadā. Mēs izvēlējāmies “Vides izglītības un izglītības ilgtspējīgai attīstībai” virzienu, kurš balstās uz veseluma pieeju izglītības nodrošināšanā.—–
UNESCO nedēļas ietvaros, kura mūsu iestādē noritēja no 19.oktobra līdz 23.oktobrim, vecāko un sagatavošanas grupu pirmsskolas izglītības skolotājas iepazīstināja bērnus ar Krišjāņa Barona savāktajām dainām, rādot grāmatas, lasot tautasdziesmas un iepazīstinot bērnus ar Dainu skapi, izmantojot interneta resursus. Bērni ilustrēja tautasdziesmas par jūru, rudeni, kokiem. 20.oktobrī mūsu iestādē notika pasākums “Krišjānis Barons – Dainu tēvs”, kura laikā bērni skatījās filmas “Dzīvīte” fragmentus, skaitīja un dziedāja tautasdziesmas, dejoja tautasdziesmu pavadījumā, klausījās un šķiroja tautasdziesmas, lai labāk saprastu un izjustu šķirošanas darbu, kuru veica Krišjānis Barons, gāja rotaļās. Pasākuma nobeigumā bērni izteica pateicības vārdus K.Baronam par viņa lielo veikumu, un zālē skanēja aplausi. 22. un 23.oktobrī sagatavošanas grupu bērni apmeklēja Ceriņu bibliotēkas interaktīvo pasākumu “Dainu Tēva mantojums”.
15. un16.oktobrī grupās notika Starptautiskajai roku mazgāšanas dienai veltītas rotaļnodarbības, kuras vadīja pirmsskolu un skolu māsa K.Kolpakova, kura piedāvāja rotaļas, eksperimentus un citas aktivitātes, kas saistītas ar ūdeni, ziepēm un dažādiem netīrumiem.
Turpinot iesākto darbu par kultūru dažādību, mūsu iestādes pirmsskolas izglītības skolotāja Žanna Rimša iesaistīja savas grupas bērnus biedrības „ERFOLG” projekta „Etnisko minoritāšu integrācija Latgales reģionā: NVO sadarbības iespējas problēmjautājumu risināšanā” ietvaros rīkotajā zīmējumu konkursā „Kultūru dažādība” bērniem vecumā no 6 līdz 12 gadiem. 2.grupas audzēkņu (Darjas Kozirevas (6 gadi), Silvijas Stapkevičas (6 gadi), Laumas Kravcovas (6 gadi), Daniila Luna (6 gadi), Artūra Vageļa (6 gadi)) kopdarbs „Mūsu draudzīgā saime” ieguva godpilno 1.vietu. Par dalību konkursā no biedrības „ERFOLG” pirmsskolas izglītības skolotāja Ž.Rimša saņēma pateicības rakstu un R.Ķipura grāmatu „Latvijas vēstures skices”, bet bērni – diplomus, magnētiņus un grāmatas „Ceļojums pasakās”. Liels paldies biedrībai „ERFOLG” par jaukajām dāvanām, mēs labprāt turpināsim sadarbību arī turpmāk!
No 27.oktobra līdz 6.novembrim mūsu iestādē notika „Rudens svētki”, kurus apmeklēja bērnu vecāki. Bērni iejutās dažādās lomās, skaitīja dzejoļus, dejoja, dziedāja, gāja rotaļās.
Katru gadu 11.novembrī mēs Latvijā atzīmējam Lāčplēša dienu. Pieminot šo notikumu, mēs godinām Latvijas brīvības cīnītājus. Ir svarīgi, kā mēs jūtamies, šeit dzīvojot un kādas sajūtas raisām savos bērnos. Par godu Lāčplēša dienai, 9.novembrī mūsu iestādē viesojās Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologi un viņu četrkājainie draugi. Robežsargi pastāstīja par kinologu un suņu ikdienu robežsardzes dienestā, demonstrēja dienesta suņu prasmes izpildīt dažādas komandas, prasmi atrast narkotikas un ieročus, aizturēt robežpārkāpējus. Bērniem ļoti patika šis pasākums. Mēs pateicamies Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologiem par bērnu patriotisma jūtu audzināšanas veicināšanu!
No 9.novembra līdz 13.novembrim 4 – 7 gadus vecu bērnu grupās notiks Lāčplēša dienai veltīti Sporta svētki kopā ar tēviem. 9.novembrī šie svētki notika sagatavošanas grupā. Šo svētku mērķis ir popularizēt tēva lomas nozīmi ģimenē, uzsverot drosmi, veiklību, spēku, veselīgu dzīvesveidu, jo Latvijas nākotne ir veseli un fiziski attīstīti cilvēki, kā arī veicināt tēvu aktivitāti bērnu audzināšanā, tai skaitā sadarbību ar pirmsskolas izglītības iestādi. Pasākums noritēja sportiskā gaisotnē. Tēvi kopā ar bērniem piedalījās dažādās aktivitātēs, bet mammas bija līdzjutēju rindās. Komandu sacensībās uzvarēja draudzība. Bērni saņēma medaļas, tēvi – pateicības. Ikviens dalībnieks guva gandarījumu un prieku par kopā pavadīto laiku.

Fotoieskats pasākumos Rudens2015.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
20.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Daina Vilmane
t.65443503