Rudens svētki 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē

02.11.2015.

Bērnība ir laimīgākais, bet diemžēl, ļoti īss mūsu dzīves posms. Bieži bērnu dienu iespaidu spilgtums un bagātība paliek cilvēka atmiņā uz visu mūžu.—–
Visiem mūsu iestādē strādājošajiem tas ir labi saprotams, tāpēc katram pieaugušajam ir liels prieks radīt bērniem svētkus, nežēlojot savus spēkus, kā arī veltīt smaidu, komplimentu un atbalstu.
Jebkurā pirmsskolas izglītības iestādē daudz uzmanības tiek pievērsts mākslinieciskajai audzināšanai. Tā tiek īstenota gan vizuālās mākslas, gan valodas attīstības un literatūras, gan mūzikas nodarbībās, kā arī mācību ekskursijās. Svētki un izpriecas apvieno visus mākslas veidus, sniedz iespēju bērniem atpūsties, jautri un saturīgi pavadot papildu laiku kopā ar saviem mīļajiem vecākiem.
Svētku bērnu rīts ir kāda perioda savdabīgs kopsavilkums, kurā var novērot, kādi bērniem ir priekšstati par apkārtējo pasauli un tā norisēm (tai skaitā par tikumību), kā viņi tos izmanto, komunicē viens ar otru.
26. un 28.oktobrī grupu pedagogi, kā jau bija teikts, ar lielu prieku sarīkoja saviem audzēkņiem un viņu vecākiem rudens bērnu rītus.
Lai bērni varētu jautri pavadīt laiku, bija sacerēti interesanti scenāriji un iesaistīti dažādi personāži atbilstoši bērnu vecumam. Tā, bērnu rītā pie pašiem mazākajiem (pie mūsu “zaķēniem”) viesojas Ezītis un Zaķis, pie “saulītēm” – pati Rudens Valdniece, pie “lācēniem” – “Čelovek Rassejannij s ulici Bassejnoj”, bet pie “ziediņiem” – jautrs klauns.
Ar lepnumu bērni lasīja dzejoļus (kā nu kuram tas izdevās, bet kā saka – galvenais ir piedalīties), dziedāja, dejoja un pat spēlēja ritma instrumentos, sacentās dažādās stafetēs un uzdevumu izpildē, un vienkārši priecājās un smējās, redzot svētku personāžus. Arī vecāki bija atsaucīgi: piedalījās svētku aktivitātes, bet galvenais – bija līdzās saviem bērniem, apdāvinot viņus ar saviem smaidiem, apskāvieniem un uzslavām.
Pēc mūsu iestādes tradīcijas katra bērnu izprieca vai bērnu rīts beidzas ar pacienāšanu un jauku pasēdēšanu pie svētku galda. Arī šoreiz mūsu čaklie pavāri priecēja bērnus ar smaržīgiem ābolu pīrāgiem. Svētki izdevās!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja
Nadīna Ļahoviča