Sveicieni Latvijas valsts svētku laikā!

23.11.2015.

Skaista, skaista tēvu zeme
Par visām zemītēm.
Zaļas pļavas, zaļi meži,
Zilis jūras ūdentiņš.
/Latv.t.dz./

Pienācis tradicionālais Latvijas valsts svētku laiks, kad mēs katrs paužam dzimtenes mīlestību, cieņu pret tautu, zemi, kopīgām vērtībām. Patriotisma jūtu audzināšana sākas jau pirmsskolā.—–
Pirms Latvijas svētkiem š.g. 6.novembrī Daugavpils pilsētas 18.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi devās uz Vienības laukumu, kur karavīri, robežsargi un ugunsdzēsēji demonstrēja savu tehniku un ieročus. Tos varēja aptaustīt un paņemt rokās, bet karavīri piedāvāja iepazīties un pielaikot arī ekipējumu – mugursomu, ķiveri un citus tā elementus.
12.novembrī, atzīmējot Lāčplēša dienu, mūsu iestādē viesojās 309.Daugavpils jaunsargu vienības pārstāvji. Instruktors J.Mežulis un citi jaunsargi iepazīstināja bērnus, kā būt karavīram. Bērni kopā ar karavīriem devās izlūkos un pa ceļam atrada ievainotos, kuriem sniedza pirmo palīdzību. Kopā ar karavīriem audzēkņi pārvarēja šķēršļu taku un atrada slepenu ziņojumu, kurš bija jāatšifrē. Bērni aizrautīgi iejutās karavīru lomā un ieguva vērtīgas zināšanas par šo svarīgo profesiju.
17.novembrī mūsu mācību iestādē notika īpašas šiem valsts svētkiem veltītas nodarbības. Sagatavošanas un vecākās grupas bērni nostiprināja zināšanas par Latvijas novadiem, skaistākajām un vēstures liecībām bagātākajām vietām. Audzēkņi iemācījās nodziedāt valsts himnu, atpazīt valsts simbolus. Pēc nodarbībām visi bērni iestādes teritorijā aizdedza svecītes un izlika Latvijas kontūru, aizdegtās svecītes novietoja arī uz latvju rakstu zīmēm, vēlot Latvijai ilgu mūžu, labklājību un mieru.
Patriotisms rada emocionālu pārdzīvojumu ikvienam, tāpēc iestādē visas nedēļas garumā grupām notiek svinīgi svētku pasākumi, kas bērniem sniedz pozitīvas emocijas, māca izjust piederību savam bērnudārzam, Daugavpilij un Latvijai.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
18.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
I.Spirina