Interaktīvā spēle „Jaunais pētnieks” 3. – 4.klašu skolēniem

10.12.2015.

Š.g. 9.decembrī Daugavpils Centra vidusskolas Inovatīvās pieredzes skolas skolotāji aicināja Daugavpils pilsētas skolu 3.– 4.klašu skolēnus piedalīties spēlē „Jaunais pētnieks”. Organizējot šo spēli, tika izvirzīts mērķis – veicot pētījumu, mācīt skolēnus veidot modeli, fiksēt novērojumu rezultātus, pilnveidot pētnieciskās prasmes un iemaņas dabaszinībās un matemātikā.—–
Spēles ietvaros skolēniem tika piedāvāts realizēt projektu „Zelta zivtiņa”, atbildot uz jautājumu „Labākā māja zelta zivtiņai: kāda tā ir?” Pētījums tika organizēts 3 fāzēs – matemātiskā, bioloģiskā un ķīmiskā fāze. Matemātikā skolēni aprēķināja akvārija garumu un platumu. Bioloģijā skolēni, modelējot akvāriju, iepazinās ar informāciju par akvārija organismiem, izvēlējās atbilstošus augus un zivis, kas var dzīvot kopā ar zelta zivtiņu vienā akvārijā. Nodarbība „Ķīmija” izrādījās vissarežģītākā. Skolēniem tika piedāvāts pētīt ūdens īpašības: temperatūru, cietību, skābumu un tīrību. Ar lielu interesi un aizrautību tomēr izdevās izsecināt, kāds ūdens ir piemērots zelta zivtiņas komfortablai dzīvei. Jāatzīmē, ka vairākiem jaunajiem pētniekiem izdevās iegūt pareizo rezultātu. Ar prieku skolēni veica dinamisko pauzi, dancojot un tēlojot zivtiņas kustības.
Spēlē piedalījās 11 skolu komandas, kuras ar vizītkartes palīdzību iepazīstināja klātesošus ar savu skolu un komandu, sasaistot to ar pētniecību un jaunu zināšanu apguvi. Speciālo balvu par vizītkarti ieguva Daugavpils Krievu vidusskolas–liceja komanda „Apelsīns”. Visas komandas saņēma saldās balvas un pateicības, bet 4 komandas – Daugavpils 3.vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils 10.vidusskolas un Daugavpils 16.vidusskolas jauno pētnieku komandas – ieguva 1.vietu.
Daugavpils Centra vidusskolas Inovatīvās pieredzes skola pateicas visām skolām par piedalīšanos pasākumā, kā arī aicina turpināt pilnveidot pētnieciskās prasmes un iemaņas dabaszinību un matemātikas stundās.

Daugavpils Centra vidusskolas
Inovatīvās pieredzes skolas pedagogu vārdā
Jeļena Azareviča