Radīsim svētku sajūtu sev un citiem…

21.12.2015.

Lai piedzīvotu svētku sajūtu, mums pašiem tā ir jārada. Ziemassvētku sajūta atnāk pamazām, kad visas īpašās lietiņas, kas raksturo pirmssvētku laiku, saliekas kopā.
Sākot jau ar 8.decembri, Daugavpils pilsētas 12.pirmsskolas izglītības iestādē viesmīlīgi atvēra savas durvis Ziemassvētku darbnīca.—–
Grupas “Mēnestiņš” bērni gaidīja ciemos lielos palīgus – vecākus, lai kopīgiem spēkiem ķertos pie piparkūku cepšanas. Priekšautiņi, mīklas ruļļi, formiņas un lielais prieks tā vien mudināja uzsākt darbu. Kad piparkūkas bija gatavas, bērni un vecāki pie kopīga galda mielojās ar visgardākajām piparkūkām pasaulē un dzēra zāļu tēju. Visiem tas sagādāja lielu prieku, gandarījumu un radīja svētku sajūtu.
9.decembrī grupiņas “Laimīte” Ziemassvētku darbnīcā ieradās Rūķis un aicināja bērnus un vecākus pašu spēkiem pagatavot oriģinālu un elegantu Ziemassvētku eglīti. Jo kādi gan Ziemassvētki bez eglītes?! Tagad grupiņas garderobē visus sagaida un dāvina svētku sajūtu visskaistākās pašdarinātās Ziemassvētku eglītes.
10.decembrī Ziemassvētku darbnīcā rosījās grupiņas “Ausmiņa” bērni un vecāki. Sanākuši draudzīgajā aplī ap eglīti, ieskandināja vakaru ar dziesmiņu “Reiz mežā dzima eglīte…”, tad izvēlējās visu nepieciešamo eglītes rotu darināšanai un ķērās pie darba. Un, lūk, bērni steidz iekārt tos eglītes zaros. Kopīga eglītes dekorēšana un mielošanās ar piparkūkām visus satuvināja.
16.decembrī Ziemassvētku darbnīcā čakli strādāja grupas “Jumītis” bērni un viņu vecāki. Kopīgiem spēkiem viņi gatavoja rotājumus-eņģelīšus mūsu iestādes vislielākajai eglei. Veiklas roku kustības, radīšanas prieks un rotājums gatavs! Gandarījums par veikumu un kopā pavadīto laiku!
Ziemassvētku darbnīcā bija ieradies arī īpašs ciemiņš – Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes psiholoģe Linda Vingre. Psiholoģe aicināja vecākus uz sarunu par mūsdienās aktuālu tēmu “Datorspēļu un televīzijas ietekme uz bērna attīstību ”. Sarunas gaitā tika akcentēta ar bērnu kopīgi pavadītā laika nozīme bērna attīstībā. L.Vingre uzsvēra to, ka nemaz nav tik sarežģīti darīt kaut ko kopā ar savu bērnu. Spilgts piemērs tam – Ziemassvētku darbnīca, kas šogad piedāvāja vecākiem interesantu kopīgu darbošanos ar savu bērnu.
Paldies visiem Ziemassvētku darbnīcas meistariem!
Lai gaiši un svētīgi Ziemassvētki un laimīgs Jaunais gads!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
12.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
S.Špandaruka
t.28827173