Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēkņu darbu izstāde “IDEJA. FORMA. FAKTŪRA”

11.01.2016.

Daugavpils Māla mākslas centrā 15.janvārī atklās Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēkņu darbu izstādi “IDEJA. FORMA. FAKTŪRA”.—–

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola” jau vairāk nekā 20 gadus profesijas pamatus apgūst topošie dizaineri un mākslinieki. Četru gadu laikā jaunieši iegūst vidējo izglītību, profesionāli apgūst zīmēšanu, gleznošanu un kādu no dizaina izglītības programmām. Visus šos gadus skolā pastāv Tekstila dizaina nodaļa, kurā audzēkņi apgūst dažādas tekstiltehnikas, materiālu apstrādes veidus un to pielietojumu unikālos izstrādājumos un dizaina priekšmetos.
Jebkurš izstrādājums sākas ar ideju. Tiek izvēlēta atbilstoša forma un materiāls. Atrasta iecerei visatbilstošākā tehnika. Visu to apvienojot kopā, rodas dizaina priekšmets, mākslas darbs vai tērps.
No 15.janvāra līdz 15.martam Daugavpils Māla mākslas centrā būs skatāma Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” Tekstilizstrādājumu dizaina izglītības programmas kvalifikācijas darbu un kursa darbu izstāde. Izstādē eksponētie darbi ir gan interjera dizaina priekšmeti, gan tērpi.
Dekoratīvi spilveni, pārklāji, krēsli, gaismas objekti un mīkstās rotaļlietas – tā ir neliela daļa no izstrādājumiem, kuros būs redzama jauno dizaineru radošā varēšana.
Skolas audzēkņi, strādājot pedagogu Dignas Gordijenko un Inetas Auzānes vadībā, veidojuši dizaina izstrādājumus, kuros piedāvā savu neparastu risinājumu un pielietojumu zināmiem priekšmetiem, oriģināli un negaidīti izmantojot faktūras un materiālus.

Visi interesenti laipni gaidīti izstādes atklāšanā š.g. 15.janvārī plkst. 15.00 Daugavpils Māla mākslas centrā, 18.novembra ielā 8.


Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola”
skolotāja
Dagnija Urča
t.20217482