Pasaules Sniega diena Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs

18.01.2016.

Šogad 15.janvārī Pasaules Sniega dienu svinēja trīs pirmsskolas izglītības iestādes.—–
Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādē bērni sagaidīja Sniegavīru, Lapsu un Lāci, lai jautri pavadītu laiku kopā. Visi dalībnieki aktīvi sacentās ziemas sporta veidos – hokejā, biatlonā, slēpošanā, vizinājās ar ragaviņām, pikojās.
23.pirmsskolas izglītības iestādē sagatavošanas grupiņu pedagogi un bērni organizēja Rūķu stafetes. Bērni sacentās ragaviņu sacensībās, pikošanās cīņās “Trāpi mērķī”, sniegā veidoja zīmējumus, kā arī slēpoja, spēlēja hokeju un sacentās virves vilkšanā.
3.pirmsskolas izglītības iestādes bērni un darbinieki Pasaules Sniega dienā noformēja foto izstādi „Bērni uz sniega”, kurā atspoguļojās dažādas bērnu aktivitātes uz sniega. Sagatavošanas grupas bērniem tika organizēta viktorīna „Ziemas sporta veidi”, gatavojoties kurai bērniem 13.janvārī bija dota iespēja labāk iepazīties ar dažādiem ziemas sporta veidiem un noskatīties izglītojošu prezentāciju. Abas komandas sporta viktorīnas laikā parādīja lieliskas zināšanas un atjautību. Neizpalika arī bez līdzjutēju skaļajiem aplausiem un ovācijām. Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki saņēma Pasaules sniega dienas simboliku – karodziņus, nozīmītes un apliecinājumu par piedalīšanos Pasaules sniega dienas pasākumā. Aktivitātes turpinājās arī pastaigu laikā, un visi bērni vecumā no 3 līdz 7 gadiem satikās iestādes sporta laukumā, lai vizinātos ar ragaviņām, piedalītos stafetēs un priecātos par balto, pūkaino sniegu. Atsaucīgi bija arī bērnu vecāki, kuri aktīvi iesaistījās pasākumā un kuriem bija iespēja pārliecināties, ka aktivitātes svaigā gaisā uz sniega sniedz pozitīvu noskaņojumu un ir veselīga dzīvesveida sastāvdaļa.

Pasaules Sniega diena (World Snow Day) ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ikgadējs sniega festivāls bērniem un viņu ģimenēm, kas vienlaicīgi notiek dažādās vietās visā pasaulē. Tā ir daļa no FIS programmas „Vediet bērnus uz sniega”, kuras mērķis ir dot bērniem un viņu vecākiem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega. Iespēja izbaudīt prieku un radīt patīkamas atmiņas, kā arī radīt iedvesmu turpināt nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē. Sniega dienas mērķis nav noskaidrot vai atlasīt nākamos čempionus, bet gan dot iespēju bērniem un arī viņu vecākiem pārliecināties, ka aktivitātes uz sniega var kļūt par viņu ikdienu, kas sniedz pozitīvas emocijas un nodrošina veselīgu dzīvesveidu. Pasaules Sniega dienas starptautiskais moto: “Explore, Enjoy, Experience.”


Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
23.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Vita Kazanova