Svētku laiks „Zīļukā”

15.01.2016.

Decembrī gan liela, gan maza cilvēka sirdī mājo dažādas jūtas un sajūtas. Vienam tas ir klusuma un brīnuma gaidīšanas laiks, kas sākas ar pirmo Adventes vainagā aizdegto svecīti. Citam decembris saistās ar vēstules rakstīšanu Ziemassvētku vecītim un dāvanu gaidīšanu. Vēl kāds gaida balto sniegu un cenšas pats paveikt baltus darbus.—–
Arī mēs, mazie un lieli zīļuki, katrs savās domās izdzīvojām šo laiku dažādi, bet darbos centāmies būt radoši un ražīgi, lai Ziemassvētku vecīša maisā saņemtu tikai dāvanas, nevis žagarus…
Adventes laikā jau otro gadu priecājāmies par „Ceriņu bibliotēkas” darbinieku apciemojumu un jaukajiem Adventes lasījumiem.
Radošās ģimeņu darbnīcas grupās aizsāka gatavošanos iestādes telpu un teritorijas noformēšanai. Šogad svētku gaidīšanas tēma bija piparkūkas un sniegavīri. Tik ļoti gribējās sagaidīt balto sniega brīnumu! Un mūsu sniegavīri, ko pagatavojām no otrreiz izmantojamiem materiāliem, sasauca sniegu un atnesa mums uzvaru pilsētas domes izsludinātajā Ziemassvētku noformējuma konkursā.
Noformējumā izmantotās tēmas turpinājām arī, izvēloties bērnu svētku personāžus. Ciemos pie bērniem ieradās Sniegavīrs, Kraukšķītis, Piparkūku vīriņš, rūķi, saldumu vīriņi un konfektītes, lelles, pasaku varoņi, pelēni, zaķēni un citi meža zvēriņi un, protams, visgaidītākais viesis – Ziemassvētku vecītis. Jaukajā svētku gaisotnē bērniem izdevās sasildīt pat Grinča sirdi, kas sākumā gribēja svētkus nozagt.
Gada nogali tradicionāli sagaidījām ar labdarības akcijām. Piedalījāmies Sarkanā krusta akcijās un sniedzām Jaungada dziesmu koncertu Sociālo lietu pārvaldes Sociālās/nakts patversmes iemītniekiem.
Pateicamies mūsu sadarbības partneriem un arī citiem novēlam izdzīvot svētku laiku, darot labus darbus sev un citiem!

Ieskats mūsu svētku norisēs: svetku laiks ziluka.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
26.pirmsskolas izglītības iestādes „Zīļuks”
vadītājas vietniece izglītības jomā
Ilze Zīle