Virtuālais ceļojums uz LCB filiāli bērnu bibliotēku „Zīlīte”

29.01.2016.

Š.g. 21.janvārī, kad ārā bija sals, bērnu bibliotēka “Zīlīte” piedāvāja mūsu bērniem iepazīties ar aizraujošo grāmatu pasauli. Pasākums bija veltīts bērnu dzejnieces Agnijas Barto 110 gadu jubilejai.—–
Pasākuma gaitā bērni tika aicināti virtuālajā ceļojumā uz bibliotēku, kur dzīvo grāmatas. Vispirms bibliotēkas darbinieki iepazīstināja bērnus ar uzvedības noteikumiem bibliotēkā,
ar dažādiem terminiem: izstāde, krājums, abonements. Bērni ne tikai iepazinās ar nelielu A.Barto daiļdarbu izstādi, bet ar lielu prieku kopā ar darbiniekiem lasīja pazīstamus dzejoļus un minēja mīklas.
Bibliotēkas darbinieki iepazīstināja ar savām mīļākajām grāmatām un parādīja bērnu grāmatu daudzveidību mūsdienās, salīdzināja jaunās bērnu grāmatas ar vecajām.
Nobeigumā bērniem tika piedāvāta interesanta rotaļa, kas palīdzēja bērniem apgūt grāmatu lietošanas noteikumus.
Bērniem bija dots laiks arī iepazīties ar interesantāko un jaunāko bērnu literatūru. Visvairāk bērniem patika brīnumgrāmatas, leļļu grāmatas, rotaļgrāmatas (“Pilis”), “Milzīgā Milžu grāmata”. Liels paldies bibliotēkas darbiniekiem par šo interesanto un ļoti nozīmīgo tikšanos! Un mēs ceram, ka mazo lasītāju skaits bērnu bibliotēkā palielināsies!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
32.pirmsskolas izglītības iestādes
pirmsskolas izglītības skolotāja
I.Aņisimova