Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola” aicina apmeklēt Tekstilmākslas kursus pieaugušajiem

16.02.2016.

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā (DDMV) “Saules skola” visu tās pastāvēšanas laiku darbojas tekstila mākslas izglītības programma. Visus gadus skolā ir pētīta etnogrāfija, un, iedvesmojoties no tautas mākslas paraugiem, veidoti mūsdienīgi dizaina izstrādājumi. Skolā stādā pieredzējuši un talantīgi skolotāji.—– 
Šogad pirmo reizi DDMV “Saules skola” piedāvā tekstilmākslas kursus pieaugušajiem. Divu mēnešu laikā interesentiem būs iespēja apgūt vienu no trijiem populārākajiem tekstilmākslas veidiem – aušanu, zīda apgleznošanu un batiku vai filcēšanu. Kursos skolas pedagogi iepazīstinās interesentus ar kompozīcijas likumsakarībām, materiālu īpašībām un apstrādes veidiem. Kursu dalībniekiem būs iespēja pašiem veidot savus tekstila izstrādājumus dažādās tehnikās. Plānots, ka dalībnieku skaits grupā būs ne lielāks kā 8 cilvēki.
Piedāvājam apgūt šādas TEKSTILMĀKSLAS TEHNIKAS:

• Zīda apgleznošana un batika
Kursu dalībnieki iepazīstas ar batikas veidiem un tehnikām, kā arī ar batikai nepieciešamajiem materiāliem un instrumentiem. Praktiski apgūst sieto, locīto, tīto, šablonu batiku, vaska jeb karsto batiku un zīda apgleznošanu un to pielietošanu mūsdienīgu tekstilizstrādājumu un aksesuāru izgatavošanā. Kursu laikā izgatavo darba paraugus un batikas izstrādājumus (šalles, lakatus, aizkarus u.c.)
• Aušana
Kursu dalībnieki iepazīstas ar aušanas pamatiem, pamataudumu veidiem, dažādiem tekstilmateriāliem un to pielietošanu mūsdienīgu tekstilizstrādājumu vai interjera priekšmetu izgatavošanā. Apgūst auduma uzkārtošanu stellēs, materiāla sagatavošanu aušanai, audekla aušanu un apstrādi. Kursu laikā izgatavo austus tekstilizstrādājumus (grīdsegas, dekoratīvus spilvenus u.c.)
• Filcēšana
Kursu dalībnieki iepazīstas ar filcēšanas tehnikām, nepieciešamajiem materiāliem un to pielietošanu tekstilizstrādājumu, aksesuāru un apģērbu izgatavošanā. Praktiski apgūst sauso un slapjo filcēšanas tehniku. Kursu laikā izgatavo paraugus un filcētus izstrādājumus vai aksesuārus (šalles, dūraiņus, rotaslietas, mīkstās rotaļlietas u.c.)
Kursu norises laiks – 2016.gada marts – aprīlis. Kursi notiks darbadienu vakaros, divas reizes nedēļā divas akadēmiskās stundas (kopā – 32 stundas). Mācību maksa mēnesī 32,00 EUR, kopā – 64 EUR..
Pieteikšanās DDMV “Saules skola”, Parādes ielā 7, darba laikā vai elektroniski saules.skola@saules.lv, Tālr.uzziņām 65424576.
Organizatoriskā sanāksme un tikšanās ar kursu pasniedzējiem notiks 22.februārī plkst. 18.00. 108.kab.
Aicināti visi interesenti!

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola”
direktore
Inguna Kokina