Karjeras izglītības programmas īstenošana Krievu vidusskolā-licejā

24.02.2016.

Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā no 2008.gada ir izstrādāta un tiek īstenota Karjeras izglītības programma, kura šogad tika pilnveidota un aktualizēta. Sociāli ekonomisko pārmaiņu laikā mūsu mērķis ir nodrošināt izglītojamajiem iespējas efektīvi realizēt sevi dzīvē un sasniegt personīgos mērķus.—–
Karjeras izglītība programma izveidota, lai palīdzētu izglītojamajiem attīstīt prasmes savu interešu, spēju un iespēju samērošanā, savu karjeras mērķu izvirzīšanā, karjeras vadīšanā, kā arī sniegtu zināšanas un izpratni par darba pasauli, tās saikni ar izglītību, par karjeras plānošanu un tālākizglītības iespējām.
Programmas īstenošanā piedalās karjeras konsultants, priekšmetu skolotāji, klašu audzinātāji, administrācija, kā arī šajā darbā tiek iesaistīti vecāki. Pateicoties kopīgam mērķtiecīgam darbam, licejisti jau 8.klasā sāk domāt par savu turpmāko izglītību un piedalās dažādos karjeras izglītības pasākumos gan skolā, gan ārpus tās.
Pēdējos gados 9.-12.klašu skolēnu vidū lielu popularitāti ir ieguvusi “Ēnu diena”, kas ir lieliska iespēja skolēniem iegūt dzīves un darba pieredzi. Šogad “Ēnu dienas” pasākumā piedalījās 58 licejisti no 9. līdz 12.klasei. Biedrība “Junior Achievement Latvija” un laikraksts “Diena” atzīmēja Daugavpils Krievu vidusskolu-liceju kā skolu, kuras skolēni Latgales reģionā bija visaktīvākie “Ēnu dienā” un sveica karjeras konsultantu Tatjanu Ņesteruku ar laikraksta “Diena” abonementu līdz mācību gada beigām.
Vislielāko interesi licejisti izrādīja par ārsta, programmētāja, žurnālista “ēnotāja” vakancēm. Liceja “ēnas” vēroja “Ēnu devēja” darbu un pienākumus dažādos Latvijas uzņēmumos un valsts institūcijās.
Rīgā liceja skolēnus uzņēma Saeima, Tieslietu ministrija, Ārlietu ministrijas Rietumeiropas, Viduseiropas un Dienvideiropas nodaļa, Īrijas Latvijas Tirdzniecības kamera, LNT, LTV 7, Swedbank, Nordea bank AB, AS Citadeles banka, VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca”, „Klīnika DiaMed”, Rīgas Dzemdību nams, AirBaltic, Rīgas mikroautobusu satiksme, ACE Logistics Latvia SIA, kompānija „Coca- cola”, SIA „Cube Systems”, SIA „Lattelekom”, AS „Rīgas siltums” , Latvijas Mobilais Telefons, “Latvija Dental”, SIA “Dental Estētika” stomatoloģijas klīnika, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Kultūras akadēmija, Augstskolas RISEBA, Jūras koledža, Latvijas Valsts policijas koledža, Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža, Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Profesionālās Ievirzes izglītības iestāde „Veizāna deju skola”, Fitnesa studija „Vingro sev”, Accenture Strategy, „Accenture Latvia”, If Apdrošināšana, „Advokātu birojs Rozenfelds un partneri”.
Daugavpilī skolēni bija “ēnas” Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta Latgales reģionālajā centrā, SIA „Psihoneiroloģiskā slimnīca”, „Čiekuru doktorātā”, Portālā Gorod.lv, VAS „Latvijas dzelzceļš”, SIA „LDZ ritošā sastāva serviss” vagonu remonta centrā, SIA „Rem Pro”.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja
direktora vietniece
Alīna Grigorjeva
t.65476098