Kaķu dienas svētki 3.pirmsskolas izglītības iestādē

01.03.2016.

Pavasara pirmajā dienā, proti, 1.martā, kopš 2004.gada tiek svinēta Pasaules kaķu diena – svētki visiem kaķiem, viņu saimniekiem un visiem, kuriem patīk kaķi.—–
Kaķi, iespējams, ir populārākie mājdzīvnieki pasaulē. Tiek uzskatīts, ka pasaulē kopā varētu būt ap 600 miljoniem kaķu.
Daudzi mūsu iestādes audzēkņi un darbinieki ir šo pūkaino mīluļu saimnieki, un tāpēc Kaķu diena ir arī viņu svētki. 1.martā no rīta iestādes zālē bērnus sagaidīja kaķene Murka, ļoti gudra un viesmīlīga. Saviem viesiem Murka pastāstīja par kaķu uzvedību, barošanu un to uzvedības īpatnībām, ar ko kaķi atšķiras no citiem dzīvniekiem. Bērni ar interesi klausījās kaķenes stāstu ar tautas ticējumiem, sakāmvārdiem, kas saistīti ar šiem noslēpumainajiem dzīvnieku pasaules pārstāvjiem. Katrs kaķa saimnieks nosauca sava mīluļa vārdu, daudzi no tiem bija ļoti neparasti.
Bērni, savukārt, iepriecināja kaķeni ar dzejoļiem un jautru dziesmiņu par kaķi, bet Murka iemācīja viesus spēlēt uzmanības spēli „Kaķis, kaķene, kaķēns”. Par draudzīgu spēli Murka katras grupas bērniem uzdāvināja darba lapas krāsošanai brīvajā laikā, un, protams, tie bija zīmējumi ar kaķiem. Mums ir tradīcija – iestādes audzēkņi un darbinieki palīdz Daugavpils Dzīvnieku patversmei. Un šodien, Pasaules Kaķu dienā, mēs arī sagatavojām patversmes kaķiem garšīgu dāvanu – dažāda veida kaķu barību.
Pasākuma turpinājumā visi varēja skatīties jautrus videoklipus ar kaķu piedalīšanos un viss bērnudārzs piepildījās ar skanīgiem bērnu smiekliem, jo kaķu izdarības tiešām var uzlabot garastāvokli. Praktiski nav iespējams bez skaļiem smiekliem skatīties uzjautrinošus un fantastiskus kaķu piedzīvojumus. Beidzās Kaķu dienas svētki ar tematiskās izstādes “Kaķi, kaķi, kaķi…” apmeklējumu. Tā bija iestādes vadītājas vietnieces Marinas Pavlovas personiskā kaķu figūriņu kolekcija, kuru viņa vāc jau apmēram 15 gadus. Izstāde „piedalījās” ap 70 kaķiem no dažādiem materiāliem. Visiem izstādes apmeklētājiem ļoti patika lielā kaķu kompānija, kura izvietojās iestādes mūzikas zālē un katrs atrada visskaistāko eksponātu.
Katrā grupā bērni un skolotājas kopā ar vecākiem noformēja fotoizstādes “Mans mīlulis”, bet iestādes grupā „Pūcīte” Kaķu dienas svētki noslēdzās ar garšīgu cienastu: vienas meitenes māte speciāli šai dienai izcepa torti „Kaķis”.
Kaķu diena pagāja jautri un skaļi un turpmāk tā kļūs par mūsu ikgadējo tradīciju. Tāda veida pasākums palīdz tuvāk iepazīties ar kaķu pasauli un audzina mūsu bērnos mīlestību, labsirdību un līdzjūtību.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
3.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Marina Pavlova