Atklātā skate pirmsskolas izglītības skolotājiem „Netradicionālo aktivitāšu izmantošana individuālajā darbā ar bērniem mazbērnu grupā”

18.04.2016.

Spēlēšanās un rotaļāšanās ir viena no būtiskākajām bērnu nodarbēm, lai attīstītos. Spēlēšanās ir svarīgākā nodarbe bērnībā un pilda izglītojošo funkciju, iemācot bērnam izzināt apkārtējo vidi un sevi. —– Spēlēšanās procesā bērni gūst pieredzi, mācoties risināt dažādas sarežģītas situācijas, mācoties savstarpēji saprasties un kontrolēt sevi, lai bagātinātu savu radošo pasauli un attīstītu jau mazā līdera spējas. Jo vairāk izglītojošu aktivitāšu bērniem tiek piedāvāts, jo būtiskāk tiek paplašināta bērna pieredze, lai pilnībā attīstītu bērna potenciālu.
Š.g. 12.aprīlī Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādē mazbērnu grupā “Kukulīši” notika atklātā skate iestādes pirmsskolas izglītības skolotājiem „Netradicionālo aktivitāšu izmantošana individuālajā darbā ar bērniem mazbērnu grupā”. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar netradicionālām aktivitātēm, kuras var izmantot dažādos režīma momentos. Pirmsskolas skolotāja Olesja Ugoļova izstrādāja patiesi jaunus un saturīgus mācību līdzekļus no otrreizējām izejvielām: no vienreizlietojamiem traukiem, kokteiļu salmiņiem, konfekšu kārbiņām, plēves, kartona kastēm, avīzēm un citiem.
Iestādes administrācija un pedagogi pateicas O.Ugoļovai par iegūto pieredzi un atzīmēja, ka inovatīva un oriģināla pieeja darbam vienmēr palīdz attīstīt audzēkņu radošumu un kreativitāti.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece izglītības jomā
Nataļja Kozireva
t.65474792