Latvijas un Norvēģijas pieredze – bērnu attīstībai

22.04.2016.

Š.g.19.aprīlī jau ceturto gadu pēc kārtas Daugavpils pilsētas 32.pirmsskolas izglītības iestādē viesojas studentu pārstāvji no Norvēģijas Sogndal vidaregåande skule, kuri vēlas kļūt par skolotāju asistentiem.—–
Pasākuma mērķis bija dalīties pieredzē un iepazīstināt Norvēģijas studentus ar savu pieredzi darbā ar pirmsskolas vecuma bērniem, ar savām tradīcijas, panākumiem, darba rezultātiem, kā arī ar interesantiem metodiskiem materiāliem. Savukārt mēs padziļinājām savus priekšstatus un zināšanas par darbu ar pirmsskolas vecuma bērniem un izglītības sistēmu Skandināvijas valstīs.
Tikšanās laikā studenti kopā ar bērniem pedagoģes Tatjanas Vasiļjevas vadībā ar lielu degsmi piedalījās sporta nodarbībā, aktīvi pildīja vingrinājumus, kuri veicina fizisko īpašību attīstību, tādu kā veiklība, ātrums, līdzsvars. Tāpat ciemiņi tika iepazīstināti ar kinezioloģiskiem vingrinājumiem „Brain Gym”. Studenti ar vislielāko prieku piedalījās kustību aktivitātēs kopā ar bērniem, kā arī paši vadīja jautras kustību rotaļas, kuras tiek izmantotas arī valodas pamatu apguvei. Mūsu bērni aizrautīgi mācījās un atkārtoja jaunus vārdus angļu un norvēģu valodā, savukārt viesi no Norvēģijas centās iemācīties pareizi izrunāt vārdus latviešu valodā.
Tikšanās laikā studenti pauda savu ieinteresētību, uzdeva daudz jautājumu par pirmsskolas izglītību un izglītības sistēmu Latvijā, par mācību procesu un dienas gaitu pirmsskolas izglītības iestādē. Izskanēja daudz jautājumu par to, kā tiek organizētas ekskursijas, pastaigas bērniem ārpus iestādes, kā bērnu vecāki tiek iesaistīti mācību procesā, jo Norvēģijā tam tiek pievērsta liela uzmanība – bērnu pieredzes paplašināšana ārpus iestādes teritorijas.
Satikšanās ar Norvēģijas pārstāvjiem noritēja draudzīgā atmosfērā un cerībā uz jaunām tikšanās reizēm. Mums pašiem ir gandarījums par to, ka mūsu darbs ir interesants citu valstu pārstāvjiem, jo īpaši studentiem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
32.pirmsskolasizglītības iestādes
vadītāja vietniece
N.Brokāne