Dodoties Cūkmenam pa pēdām

27.05.2016.

Daugavpils pilsētas 2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes 2.grupa „Mārīte” ar skolotājām Vitu Girsu, Valentīnu Ariševu un speciālo skolotāju Irinu Jukšu 2015./2016.mācību gada sākumā uzsāka dalību programmā „Cūkmena detektīvi”. Š.g. 26.maijā programma noslēdzās ar paša Cūkmena vizīti pirmsskolas izglītības iestādē.—– Bērni kopā ar Cūkmenu pētīja meža karti, kurā mēģināja atrast visu alfabētu, dziedāja un dejoja Cūkmena himnu un nodeva Cūkmena detektīvu zvērestu, solot nekad un nekur nemēslot.
„Cūkmena detektīvi” ir ekoprogramma pirmsskolas izglītības iestādēm. Programmas mērķis ir rosināt bērnos atbildību par vidi, vairojot izpratni par vērtīgo un lieko dabā. Programma ir tapusi ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu un veidota AS „Latvijas valsts meži” sociālās kampaņas „Nemēslo mežā!” ietvaros. Bērni kopā ar pedagogu programmas ietvaros soli pa solim izpēta netīrākos meža noslēpumus, atklājot, ka mežā atkritumiem nav vietas. Programmas ietvaros bērni aktīvi darbojās ārpus telpām, nostiprināja zināšanas par dabas daudzveidību un cilvēka vietu dabā. Bērni ne tikai apguva zināšanas, rotaļājās, bet arī izaudzēja mazas priedītes no Cūkmena dāvinātajām sēkliņām, kuras tagad rotā grupiņas rotaļu laukumiņu. Vairāk par padarīto darbu un par to, kā veicās, realizējot šo programmu, var uzzināt  „Atskaitē Cūkmenam”. Atskaita Cukmenam_2specpii.pdf
Apgūstot šo ekoprogrammu, bērni saprata, ka mežs ir ne tikai tas, ko var ieraudzīt, bet daudz kas vairāk, kā arī to, ka mēs esam tie, kas varam mežu vairot, tāpat kā visu labo pasaulē.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Zane Isajeva