Ekomatemātika risina globālas problēmas

10.05.2016.

Š.g. 5.maijā Daugavpils 10.vidusskolā notika konkurss spēle pilsētas 6.klašu skolēniem „Ekomatemātika”. Konkursā piedalījās 12 pilsētas skolu komandas.—–
Visiem zināms, ka tikai viena trešā daļa no mūsu planētas ir sauszeme, viss pārējais ir okeāns. Lai dzīvotu skaistā un ekoloģiski tīrā vidē, cilvēkiem tā ir jāsaudzē. Pētījumi liecina, ka piesārņotības līmenis pieaug katastrofāli ātri, tāpēc matemātikas konkursa spēles uzdevumi bija saistīti ar jautājumiem par ekoloģiju. Pasākuma sākumā katram tā dalībniekam bija iespēja simboliski pieskarties mūsu tik trauslajai planētai, apzināties savu roku un savas rīcības spēku, saudzējot to.
10.klases skolēni visiem konkursa dalībniekiem sniedza iespēju ceļot pa stacijām, kur ekoloģisku jautājumu risināšanai nepieciešams izmantot matemātikas zināšanas: „Lietu otrreizējā dzīve”, „Sēklu dīgtspēja”, „Laukuma aprēķināšana”, „Zoodārzs”, „Saglabā dabu”, „Darbs ar ūdeni”. Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki varēja piedalīties jautrā fizkultūras pauzē.
Visi skolēni veiksmīgi parādīja savas zināšanas, prasmes un iemaņas, bet konkurss tāpēc arī ir konkurss, ka tajā ir uzvarētāji: 1.vietu ieguva Daugavpils 9.vidusskolas un Daugavpils Centra vidusskolas komandas, 2.vietu – J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas un Daugavpils 16.vidusskolas komandas, 3.vietu – Daugavpils 17.vidusskolas un Daugavpils 13.vidusskolas komandas.
Visi dalībnieki saņēma diplomus, saldas balvas un pozitīvas emocijas, ko sniedz labi padarīts darbs cēla mērķa vārdā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 10.vidusskolas
matemātikas skolotāja
Svetlana Antoņeviča