Pie kolēģiem Rēzeknē

02.05.2016.

Š.g. 26.aprīlī Daugavpils pilsētas sākumskolas skolotāju MK vadītājiem bija iespēja apmeklēt vairākas Rēzeknes skolas.—– 
Rēzeknes 2.vidusskolā mēs ar interesi vērojām skolotājas Dairas Ertmanes vadīto matemātikas stundu 3.klasē „Simetrija”, kurā bērni devās ceļojumā uz zemi (kartē tās nav), kuras iedzīvotāji ir ģeometriskas figūras, kā arī apmeklējām un iepazinām skolas terārija iemītniekus. Rēzeknes 6.vidusskolā skolotājas Tatjanas Deksnes vadītajā audzināšanas stundā „Rēzeknei – 730!” viesi kopā ar skolēniem devās ceļojumā pa Rēzekni, lai iepazītu pilsētas ievērojamākos cilvēkus. Rēzeknes 5.vidusskolā trešklasnieki kopā ar skolotāju Ilonu Kalniņu matemātikas stundā „Laika mērīšana” brauca no Rēzeknes uz Rīgu un atpakaļ, rēķināja, cik ilgs un garš būs ceļš, cik tas izmaksās. Pirmās klases skolēni skolotājas Regīnas Ogriņas vadībā latviešu valodas stundā atkārtoja teikuma veidus.
Rēzeknes sākumskola ir pavisam jauna. Tā uzsākusi savu darbu tikai šajā mācību gadā. Mums bija iespēja piedalīties latviešu valodas stundā 4.klasē „Valodas attīstība latviešu valodas stundā”, kuru vadīja skolotāja Sandra Juste. Skolēni iejutās filozofu lomās un mēģināja skaitīt zvaigznes, atšifrēt teicienus, veidoja filozofiskus teicienus u.c. Skolotājas Rutas Silickas vadītajā dabaszinību stundā „Siltuma joslas” 3.klases skolēni saģērba cilvēkus atbilstoši siltuma joslai, turpināja nepabeigtos teikumus, radoši strādāja, 4.klases skolēni dabaszinību stundā „Sauszemes dzīvnieki” skolotājas Silvijas Neško vadībā atcerējās visu par dzīvniekiem, viņu dzīvesveidu un mājvietu. Pēc stundām ar saviem priekšnesumiem mūs iepriecināja sākumskolas koris un konkursa „Popieliņa” 1.vietas ieguvēji.
Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas skolotājas Ingūna Zeiļa un Anita Vaivode pastāstīja par sadarbību ar sākumskolas skolēnu ģimenēm vides jautājumu izzināšanā, par pasākumiem, kuri tiek organizēti skolā.
Daugavpils skolotājiem bija iespēja ciemoties un apskatīt ARPC „Zeimuļs”, kurā bērni var darboties visdažādākajos pulciņos savā brīvajā laikā.
Paldies Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķei Vitai Mežorei, pedagogiem un skolēniem par viesmīlību un atsaucību!

Vairāk foto 

http://www.rezeknesip.lv/wp-content/gallery/viesi-no-daugavpils/20160426_122009.jpg

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
sākumskolas skolotāju MA vadītāja
Iveta Lukaševiča
t.65407438