Pilsētas svētkos darbojās kartona „Zoodārzs”

08.06.2016.

Daugavpils pilsētas svētkos 4.jūnijā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola (DDMV) „Saules skola” sadarbībā ar Daugavpils uzņēmumu „AIMAX”, kas Latvijas tirgū pazīstams kā viens no lielākajiem kartona iepakojumu, stendu un konstrukciju ražotājiem, „Izglītības pilsētiņā” Rīgas ielā piedāvāja akciju “Zoodārzs”.—– Rīgas un Cietokšņa ielas krustojumā pie Baznīcas skvēra bija izvietota telpisku objektu – dzīvnieku modeļu – ekspozīcija, bet blakus darbojās radošā darbnīca.
Radošajā darbnīcā tika aicināti piedalīties pilsētas iedzīvotāji, svētku viesi un, protams, bērni. Visiem darbnīcas apmeklētājiem bija piedāvāts iemācīties no kartona konstruktora veidot stilizētus dzīvnieciņus, ko katrs darbnīcas apmeklētājs saņēma kā dāvanu. Blakus izveidotais „Zoodārzs” ar lielizmēra dzīvnieku modeļiem kļuva par lielisku izklaidi un fonu fotoattēliem. Visas Zoodārza iemītnieku konstrukcijas tika izveidotas no bieza gofrēta kartona, kuru DDMV “Saules skola” akcijai piedāvāja AIMAX uzņēmums.
Darbnīcu vadītāji – DDMV “Saules skola” pedagogi – palīdzēja bērniem veidot dzīvnieku modeļus, bet mazākajiem darbnīcas apmeklētājiem piedāvāja izveidot un izrotāt kartona brilles, kas vēlāk kļuva par šīs akcijas spilgtu akcentu.
DDMV “Saules skola” audzēkņi un uzņēmuma dizaineri rūpīgi gatavojās akcijai. Skolas Reklāmas dizaina izglītības programmas 1.kursa audzēkņiem kā mācību uzdevums tika piedāvāts veidot telpiskus dzīvnieku modeļus, no kuriem veiksmīgākie tika realizēti, savukārt uzņēmums, izmantojot modernas tehnoloģijas, izveidoja pašus konstruktorus.
Akcija guva vissirsnīgākās pilsētas svētku dalībnieku atsauksmes.
Modeļu autori: 1.kursa audzēkņi – Guna Lenša, Viktorija Krjukova, Viktors Andis Čuikins, Karīna Nikolajeva.
Darbu vadītāji – DDMV “Saules skola” skolotāja Natālija Artjušina, uzņēmuma “AIMAX” konstruktore Nadežda Dundere.
DDMV “Saules skola” pateicas uzņēmumam “AIMAX” par atbalstu un iespēju realizēt jauno dizaineru ieceres!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola”
direktore
Inguna Kokina