Veselības nedēļa Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē

01.06.2016.

Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē no 23.maija līdz 28.maijam norisinājās Veselības nedēļa, kura tika organizēta sadarbībā ar Daugavpils pilsētas sporta pārvaldi un Latvijas Sporta federāciju. Organizējām un aktīvi piedalījāmies dažādos pasākumos, kas popularizē un veicina veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.—–
Visas nedēļas garumā tika organizētas sportiskas aktivitātes, kas lika pievērst uzmanību tam, cik svarīga loma cilvēka dzīvē ir veselīgam dzīvesveidam, fiziskām aktivitātēm un sportam, tāpēc pasākumā piedalījās visi, neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās sagatavotības līmeņa.
Pasākuma mērķis bija iesaistīt bērnus un pieaugušos dažādās fiziskās aktivitātēs un veidot veselīga dzīvesveida ieradumus, lai fiziskās aktivitātes un sports kļūtu par ikviena ikdienas dzīves sastāvdaļu, kā arī mudinātu aktīvi pavadīt laiku atpūšoties. Gatavojām informatīvus materiālus vecākiem, lai jau no agras bērnības un, sākot ar ģimeni, bērni tiktu pieradināti dzīvot veselīgi un vairāk pievērsties fiziskām aktivitātēm.
Sadarbībā ar Daugavpils Universitātes Izglītības un vadības fakultāti jaunie pirmsskolas izglītības skolotāji organizēja un vadīja mūsu iestādes bērniem interesantus sportiskus pasākumus un sportiskas izpriecas gan telpās, gan ārā visās vecumposma grupās. Jautrās stafetes un komandu sporta spēles bērnos raisīja pozitīvas emocijas, bērni labprāt tajās iesaistījās un guva patiesu prieku.
Veselības nedēļas ietvaros mūsu iestādes audzēkņi piedalījās arī vācu biedrības „Erfolg” organizētajā pasākumā „Zoomaifest”, kas šogad tika organizēts ar sportisku ievirzi. Mūsu iestādes „Varavīksne” kolektīvs piedalījās bērnu un jauniešu koncertā ar jautru un sportisku dziesmiņu, pēc tam bērni kopā ar vecākiem baudīja atpūtu un piedalījās dažādās aktivitātēs, konkursos, komandu sporta spēlēs, jautrās stafetēs ģimenēm.
Arī pirmsskolas izglītības kolektīvs izmantoja šī pasākuma sniegtās iespējas un devās aktīvā atpūtā uz Augšdaugavu un piedalījās pasākumā „Iemin takas Augšdaugavā”. Pasākuma laikā iepazinām skaisto Latgales dabu, pierobežu kultūras un dabas mantojuma vērtības. Baudījām gleznainos „Daugavas lokus”, kur Daugavas ielejas ielokā atrodas Slutišķu vecticībnieku ciems, kurā aplūkojām „Slutišķu vecticībnieku māju” un piedalījāmies Lielā Augšdaugavas musturdeķa veidošanā, ieliekot tajā daļiņu no sevis. Tad, turpinot Veselības nedēļas tēmu, svaigā gaisā Daugavas krastā tika organizētas sportiskas aktivitātes, komandu spēles, kas veicina veselīga un aktīva dzīvesveida pamatprincipu veidošanu kolektīvā un iestādē kopumā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Lilita Pudāne