Mums ir tīras rociņas!

17.10.2016.

Daugavpils pilsētas 15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes pirmsskolēni š.g.14.oktobrī jau kuru gadu pēc kārtas atzīmēja Vispasaules roku mazgāšanas dienu, kas iestādē jau ir kļuvusi par labu tradīciju. Ar pasaku varoni Netīreli bērni, jautri dziedot dziesmas par mazgāšanos, vilcienā devās uz “Čistjuļkino”, kur kopā ar literāro darbu varoni bērni atkārtoja zināšanas par to, kā un ar ko var atbrīvoties no mikrobiem un netīrības, kā – no pinkainuma un plušķainuma.—– Pasākumā kopā ar Netīreli tika minētas mīklas, dziedātas dziesmas un skaitīti dzejoļi par tīrību un netīrību, kārtību un nekārtību, sevis kopšanu un tās līdzekļiem.
Visiem zināms, ka roku mazgāšana ir paradums, kas jāveido no pašas mazotnes, un mūsu pirmsskolas izglītības iestāde aktīvi darbojas šī paraduma veidošanā un nostiprināšanā. Roku mazgāšana – tā ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa iestādē, tāpēc bērnu zināšanas par to priecē.
Gatavojoties Vispasaules roku mazgāšanas dienas atzīmēšanai, pirmsskolēniem tika piedāvāts iepazīties ar Slimību profilakses un kontroles centra izstrādāto animācijas filmu “Par Janča punci un tīrām rokām” un citiem video materiāliem. Šajos materiālos bērniem saistošā veidā tiek skaidrota personīgās higiēnas būtiskā nozīme infekcijas slimību profilaksē, akcentējot un skaidrojot pareizu roku mazgāšanas tehniku, kā arī veidojot izpratni par to, kādos gadījumos roku mazgāšana – šī vienkāršā procedūra – ir obligāta.
Lai pirmsskolēnu zināšanas darītu vēl noturīgākas, pēc pasākuma viņiem tika izdalītas A/S “Drogas” piedāvātās krāsojamās lapas, kuras turpmāk piedalīsies konkursā un atgādinās katram bērnam par nepieciešamību mazgāt rokas.

Tiras_rokas.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
A.Kucina,
pirmsskolas izglītības skolotāja
J.Nedokosa