Par vidi un mums tajā

17.10.2016.

Kopā ar rudeni mūs apmeklē pārdomas par pārvērtībām, dažādību, laika tecējumu un tā neatgriezeniskumu.
Šogad Daugavpils 16.vidusskola aicināja pie sevis pilsētas skolotāju un skolēnu 19.Ekoloģiskās konferences dalībniekus, lai kopā atskatītos uz pagājušajā gadā paveikto, apjaustu savu atbildību dabas un līdzcilvēku priekšā.—–
Konferences dalībniekus uzrunāja Daugavpils Universitātes pētnieks Ainārs Pankjānis, sniedzot nelielu ieskatu invazīvo sugu izplatībai Latvijā. Bija iespēja arī atskatīties uz Latvijas aizsargājamajām teritorijām – Ķemeru tīreli, Slīteri, Abavas rumbu, kuras pilsētas skolotāji apmeklēja vasarā.
Konferences darbs noritēja 3 darbnīcās. Tajās skolēni prezentēja savu pagājušā mācību gada pētījumu rezultātus. 15 dažādi pētījumi liecināja par skolēnu ieinteresētību vides izzināšanā un sava pētījuma popularizēšanā. Darbi bija gan kolektīvi, gan individuāli, bet katrā no tiem varēja just skolēnu un skolotāju kopdarbu.
Skolas 2.-4.klašu koris Lilijas Grakovas vadībā sagatavoja muzikālu sveicienu konferences dalībniekiem. Jautro un atjautīgo klubs „Yes” skolotājas Svetlanas Rudjko vadībā, kurš jau ir kļuvis leģendārs visā valstī un aiz tās robežām, piešķīra jautrības dzirksti visas konferences norisei.
Iespējams, tiksimies nākamajā gadā Krievu vidusskolā-licejā 20.Ekoloģiskajā konferencē!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Ruta Puida
Foto: Ruta Puida