Pirmais Valodu forums noritēja veiksmīgi!

26.10.2016.

Skolēnu rudens brīvlaikā Daugavpilī tradicionāli notika valodu skolotāju konferences, taču šogad Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde bija izvēlējusies apvienot trīs lielos pasākumus – 11.Latgales latviešu valodas un literatūras skolotāju metodisko konferenci, 16.Latgales krievu valodas (kā dzimtās un svešvalodas) un literatūras skolotāju metodisko konferenci un 16.Latgales angļu valodas skolotāju metodisko konferenci – un Daugavpils 15.vidusskolā 25.oktobrī notika Latgales reģiona forumus ”Valodas loma kompetenču izglītībā”.—–
Forumā tika aktivizēta skolotāju radošā darbība, popularizētas inovācijas skolotāju darbā un veicināta valodu skolotāju pieredzes tālāknodošana. Kopumā Valodu forumā piedalījās gandrīz 500 Latgales un citu novadu pedagogi un pasākums aizritēja radošā un izzinošā gaisotnē.
Plenārsēdē Zane Oliņa (PhD, mācību konsultante, programmas “Iespējamā misija” valdes locekle) klausītājiem ļāva ielūkoties kompetenču pieejas būtībā, kā arī akcentēja domu, kas ir mācīšanās iedziļinoties, turpretī Latvijas angļu valodas skolotāju asociācijas prezidente Silvija Andernovica atgādināja visiem it kā sen zināmas lietas, pievēršot uzmanību CV rakstīšanai un uzsverot, ka tas ir nozīmīgs dokuments, nevis formalitāte.
Kā jebkurā pedagogu pasākumā, visinteresantākā vienmēr ir praktiskā daļa – darbs sekcijās, kurās pedagogi dalās savā pieredzē. Valodu forumā kā ziņotāji uzstājās un labprāt pieredzē dalījās 74 latviešu, krievu un angļu valodas skolotāji dažādos vecumposmos (pirmsskola, sākumskola, pamatskola, vidusskola). Katram ziņotājam tā ir ne tikai iespēja dalīties pieredzē, jebkura uzstāšanās rada sevī pārliecību, motivē darbam un ļauj ieskatīties arī citu kolēģu veikumā. Visu sekciju klausītāji uzdeva precizējošus jautājumus piedāvāto materiālu autorēm, kā arī secināja, ka šāda pieredzes apmaiņa lieti noder katra skolotāja pieredzes bagāžas papildināšanai.
Pārdomāti un interesanti sagatavota stunda ne tikai motivē skolēnus mācīties, bet arī iemāca viņiem, kā mācīties. Mūsu spēkos ir padarīt mācīšanās procesu jēgpilnu un neaizmirstamu. Cerēsim, ka nākamajā gadā būs vēl vairāk gribētāju stāstīt par savu darbu, jo katra skolotāja metodisko materiālu krātuvītē atrodams kaut kas interesants un noderīgs.
Forumu organizēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes valodu izglītības metodiķi sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību, Britu padomi, Latvijas valodu skolotāju asociācijām un izdevniecībām “OUP”, “Express Publishing” un “Pearson”. Pirms foruma darbojās grāmatu tirdziņš, par kuru bija parūpējušies SIA “Adamas” un “J.Rozes grāmatnīca”.
Liels paldies arī par atbalstu un palīdzību foruma organizēšanā Daugavpils 15.vidusskolas kolektīvam, īpaši skolas administrācijai!
Būsim radoši un inovatīvi savā darbā!

Valodu foruma fotomirkļi foruma fotomirkli.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
Izglītības satura nodaļas
valodu izglītības metodiķes
I.Bohāne,
I.Ustinova,
M.Žilinska
t.65432102