Sadarbība ar kolēģiem no Lietuvas

28.10.2016.

Š.g. 27.oktobrī Daugavpils pilsētas 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi piedalījās starptautiskajā seminārā „Palīdzība īpašam bērnam: speciālisti, pedagogi, vecāki”, kuru rīkoja Lietuvas pirmsskolas izglītības iestāde „Auksinis raktelis” (Visaginas).—–
Ar krāšņu muzikālo priekšnesumu „Rudens pasaka sakņu dārzā” semināra dalībniekus sagaidīja sagatavošanas grupas bērni, kuri ar skaistām dziesmām un dejām priecēja visus klātesošos.
Semināra ietvaros mūsu pirmsskolas izglītības iestādes pedagoģes un speciālistes – vadītāja I.Andrijauskiene, speciālās izglītības skolotājas I.Puķe un I.Grigorjeva, skolotāja logopēde G.Romanceviča, pirmsskolas izglītības skolotājas E.Nihnidoviča un S.Šņepste – uzstājās ar saviem ziņojumiem un labās prakses piemēriem. Uzstāšanās tika atspoguļotas tēmas par veselīga dzīvesveida organizācijas principiem bērniem ar īpašām vajadzībām, apkārtējās vides pielāgošana bērniem ar redzes traucējumiem, saglabāto analizatoru attīstīšana, leļļu terapijas izmantošana korekcijas darbā bērniem ar īpašām vajadzībām, izziņas procesu attīstīšana bērniem ar redzes traucējumiem, skaņu izrunas stimulēšana nerunājošiem bērniem. Pedagogi un speciālisti no Lietuvas pirmsskolas izglītības iestādēm savās uzstāšanās atspoguļoja tēmas par komandas darba organizēšanu, palīdzot bērniem ar speciālām vajadzībām, bērnu agresivitātes iemesliem un tās prevencijas pasākumiem, grāmatas nozīmi bērnu ar runas traucējumiem attīstīšanā, speciālistu, pedagogu un ģimenes sadarbība, audzinot „savādāku” bērnu.
Semināra refleksijā dalībnieki un klausītāji dalījās domās par šī semināra norisi, aktualitāti un nepieciešamību. Mūsu iestādes pedagogiem bija iespēja iepazīties ar izglītības iestādes „Auksinis raktelis” grupām. Paldies Lietuvas pirmsskolas izglītības iestādēm un pedagogiem par iespēju piedalīties seminārā un veiksmīgu sadarbību!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
speciālās izglītības skolotāja
Iraīda Grigorjeva