Lāčplēša dienai veltītās piedzīvojuma sacensība” pulcē Daugavpils skolēnus patriotiskai spēlei

11.11.2016.

Š.g. 9.novembrī norisinājās jau par tradīciju kļuvušās Lāčplēša dienai veltītās sacensības skolēniem. Pasākumā piedalījās 14 komandas, pārstāvot astoņas Daugavpils izglītības iestādes.—–
Šoreiz komandas no Daugavpils pilsētas skolām tikās klubā “Sudraba avoti”, lai piedalītos tūrisma rallijā Jaunās Forštadtes mežā.
Skolēni sacentās komandās pa četriem cilvēkiem divās vecuma grupās. 6.-8.klašu pārstāvju uzdevums bija veikt 2,5 km garu distanci, izpildot uzdevumus piecos kontrolpunktos, savukārt 9.-12.klašu skolēni mērojās ar spēkiem 3,8 km garā rallijā ar sešiem uzdevumiem. Ierodoties kontrolpunktos, bērni un jaunieši varēja pārbaudīt savus spēkus tādās disciplīnās kā svaru bumbu celšana, šaušana u.tml. Par uzvarētāju savā vecuma grupā tika atzītas komandas, kas visātrāk veica distanci, veiksmīgi izpildot visus uzdevumus.
Šogad par čempioniem jaunāko skolēnu konkurencē kļuva 13.vidusskolas komanda, bet starp vecākajām klasēm ātrākā izrādījās Krievu vidusskolas-liceja komanda.
Pasākumu organizēja Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” orientēšanās pulciņš, finansiāli atbalstīja Latvijas Sporta Federāciju padome.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centra “Jaunība”
pulciņa “Katrogrāfi” skolotāja
Anastasija Smoļakova