Mājās sienas palīdz

20.12.2016.

Š.g.17.decembrī Daugavpils 12.vidusskolā pulcējās Latgales jauno ģeogrāfu skolas (LJĢS) dalībnieki, kopskaitā 71 skolēns no Rēzeknes, Viļāniem un Daugavpils. Nodarbības tēma: vēsture. Žūrija bija sagatavojusi astoņus interesantus un sarežģītus uzdevumus, kas bija veltīti gan kontinentu kustībām miljoniem gadu tālā senatnē, gan 20.gadsimta dziednieciskajam līdzeklim – doktordesai, gan, protams, valstu simbolikas, naudas un teritoriju izmaiņām. Jaunieši mācījās un cīnījās godam, viņiem līdzi juta arī pedagogi: Svetlana Rudjko, Viktors Kudrjavskis, Santa Rutkovska, Iveta Leiskina, Alīna Aņisimova un Ināra Jasvina.—–
Vēsturiskajos jautājumos visizglītotākais 6.-9.klašu grupā izrādījās Artjoms Promislovs no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, bet II un III vietu ieguva rēzeknieši (varenais trijnieks redzams fotogrāfijā). 10.klašu grupā uzvaras laurus plūca Daniels Rožko no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un Vladislavs Veļičko no Daugavpils 3.vidusskolas. 11.klašu grupā II vietu ieguva Daugavpils 12.vidusskolas Dainis Vērdiņš, bet 12.klasēs uz goda pjedestāla kāpa mūsu zvaigznes: Maksims Latkovskis (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs) un Ineta Kruļeva (Daugavpils 12.vidusskola).
Šī izrādījās viena no veiksmīgākajām nodarbībām, jo visi 32 mūsu skolēni uzrādīja ļoti labus rezultātus, tātad vecais teiciens – “Mājās sienas palīdz” – nostrādāja.
LJĢS žūrija visiem Latgales ģeogrāfijas entuziastiem novēl brīnišķīgus Ziemassvētkus un lustīgu Jaunā gada sagaidīšanu, bet Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde lepojas ar jūsu neizsīkstošo darboties gribu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
ģeogrāfijas jautājumos
Signita Gabrāne
t.65407438