Daugavpils muzeja eglītei – “sudraba” godalga Ziemassvētku noformējumu konkursā

31.01.2017.

Š.g. 27.janvārī Daugavpils pilsētas domē notika pilsētas Ziemassvētku noformējumu konkursa dalībnieku un uzvarētāju godināšanas pasākums. Pakalpojumu un tirdzniecības uzņēmumu, kā arī valsts un pašvaldības iestāžu grupā godpilnajā 2.vietā ierindojusies Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja Ziemassvētku eglīte, kas divu mēnešu garumā bija apskatāma muzeja pagalmā.—–
Eglītes svinīgā iedegšana notika 3.decembrī, kad kopā sanāca cītīgie darbarūķi, kuru veiklās rociņas ir uzbūrušas šo Ziemassvētku brīnumu. Muzeja rūķiem, kuri pašu rokām izgatavoja burvju bumbas un izgreznoja krāšņās “piparkūkas”, palīdzēja mazie un lielie draugi no bērnunama patversmes “Priedīte” un Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” radošo pulciņu audzēkņi.
Patiess prieks, ka sirsnīgais kopdarbs tika novērtēts Ziemassvētku noformējumu konkursā “Sirsnīgie Ziemassvētki”, un muzeja egle ierindojās 2.vietā pakalpojumu un tirdzniecības uzņēmumu, kā arī valsts un pašvaldības iestāžu grupā uzreiz aiz cilvēku ar invaliditāti biedrības „Ilgas” noformējuma.
Eglīte, kas muzeja pagalmā tika uzstādīta pirmoreiz, sākotnēji tika iecerēta vien kā jauka dāvana svētkos ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim. Bet, redzot, cik krāšņa un pasakaina tā izskatās un kā, uz to raugoties, iemirdzas acis mazajiem un lielajiem, tika nolemts turpināt labo tradīciju un nākamgad iepriecināt mūsu draugus ar vēl krāšņāku un sirsnīgāku noformējumu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja
komunikācijas un sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste
Nataļja Ivanova
t.65424155, 20203713
natalja.ivanova@daugavpils.lv