Ziemassvētku vakari

11.01.2017.

Ziemassvētki un Jaunais gads ir svētki, kurus gaida gan pieaugušie, gan bērni, kuriem patīk ne tikai saņemt dāvanas, bet arī dāvināt prieku citiem.
Š.g. 10.janvārī jau tradicionāli Daugavpils pilsētas 5.pirmsskolas izglītības iestādē ciemojās cilvēki ar īpašām vajadzībām projekta ”Ziemassvētku vakari” ietvaros.—–
Svētkiem gatavojās visi: bērni, pedagogi, vecāki. Bija sagatavota lieliska svētku programma, kuras laikā mūsu viesiem bija piedāvāts ne tikai vērot bērnu sagatavoto koncertu, bet arī pašiem piedalīties dažādās spēlēs, padejot kopā ar jautriem personāžiem. Pasākuma nobeigumā pie mūsu ciemiņiem atnāca Salavecis – viesi stāstīja dzejoļus, dziedāja un par saviem talantiem saņēma patīkamas dāvaniņas.
Ļoti priecīgi bija vērot, cik cilvēkiem ir bagāta iekšējā pasaule, cik pateicīgi viņi jutās, kā prot priecāties pat par nelieliem notikumiem.
No šī pasākuma mēs saņēmām daudz pozitīvu emociju par paveikto darbu, jo sagādājām prieku tieši tiem cilvēkiem, kuriem tas ir it īpaši vajadzīgs.
Bet tā bija tikai daļa no mūsu projekta – mēs zinājām, ka ir vēl cilvēki, kuriem ļoti gribējās apmeklēt jauko pasākumu, bet diemžēl viņiem nesanāca atbraukt pie mums. Tad mūsu draudzīgs kolektīvs nolēma, ka pie pārējiem mēs brauksim paši. Un pēc koncerta nobeiguma mēs jau bijām ceļā. Ietērpjoties dažādu personāžu kostīmos, kopā ar Salaveci mēs aizvadījām lielisku, jautru un aizraujošu pasākumu. Visi guva milzīgu prieku par to neaizmirstamo laiku, kad varēja atcerēties, cik jautri bija bērnībā. Cilvēki ar īpašām vajadzībām un centra darbinieki bija ļoti pateicīgi par sagādāto prieku, savukārt mēs esam ļoti pateicīgi visiem, kas piedalījās tik jaukā projektā, kā arī mūsu vecākiem par sagatavotām dāvaniņām.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
5.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Tatjana Kovaļčuka