Pabarosim putnus ziemā!

14.02.2017.

Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi un bērni ar prieku piedalās dažādos konkursos, izmanto jebkuru iespēju izteikt savu radošumu un kreativitāti, parādīt mūsu audzēkņu spējas un talantus.—– Šī gada janvārī SIA „Čučupūce” izsludināja konkursu un uzaicināja bērnus izgatavot putnu barotavas no otrreiz pielietojamiem materiāliem, novietot tās drošā, putniem pieejamā vietā un veikt izpētes darbu, kādas putnu sugas apmeklēja barotavu, kāda barība tiek izmantota, novērot un pētīt putnu uzvedību barotavā. Tāda veida aktivitātes ir ļoti vērtīgas pirmsskolā, jo no agras bērnības ieaudzina bērnos saudzīgu attieksmi pret dabu, māca rūpēties par tiem, kam vajadzīga mūsu palīdzība.
Konkursa darbus veidoja mūsu mazākie ķipariņi (līdz 5 gadu vecumam), tāpēc visi darbiņi ir kolektīvi. Barotavu izgatavošanas procesā cenšamies izmantot dabas materiālus. Bērnu vecāki parūpējās par putnu barību, un, lūk, pirmie barotavu apmeklētāji jau klāt! Pastaigas laikā skolotājas pastāstīja bērniem, ka jāseko, lai barotavā vienmēr būtu kāds putnu gardumiņš (sēklas vai graudi).
Konkursa mērķis ir ne tikai izveidot barotavas, bet padarīt putnu barošanu par sava veida tradīciju Latvijā un citviet pasaulē.

Ieskats darbos BAROTAVA.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Jeļena Gorina