Pieredzes apmaiņas seminārs Erasmus+ projekta ietvaros

06.02.2017.

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija (JPDVPĢ) sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi (DPIP) organizēja pieredzes apmaiņas semināru Erasmus+ KA1 programmas projekta ietvaros “J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas pedagogu metodisko zināšanu un prasmju pilnveide IKT un CLIL jomās”, kuru apmeklēja Daugavpils pilsētas CLIL un angļu valodas skolotāji.—–
Semināra mērķis bija iepazīstināt un dalīties pieredzē ar JPDVPĢ skolotāju kursos gūto metodisko pieredzi CLIL un IKT jomās ārzemēs. Savā pieredzē dalījās angļu valodas skolotājas Anna Beļska un Anžela Volodko, matemātikas skolotāja Jeļena Teļpuka un sākumskolas skolotāja Anita Putāne. Seminārs sākas ar JPDVPĢ skolnieču sagatavoto patīkamu pārsteigumu – dziesmu angļu valodā.
Semināra saturā tika iekļautas šādas tēmas:
– Ieskats Erasmus+ programmas KA1 projektā,
– CLIL metodes izmantošanas veidi un principi,
– Noderīgas tīmekļa vietnes un rīki darbam ar CLIL,
– Dinamiskās pauzes un didaktiskās spēles CLIL stundās.
Seminārā piedalījās arī Daugavpils Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Iveta Nikolajeva, kura pastāstīja par savu Erasmus+ projektu un pieredzi CLIL stundu vadīšanā.
Metodisko semināru apmeklēja 26 skolotājas no 13 dažādām Daugavpils skolām, kā arī pārstāvji no DPIP.
Kafijas pauzes laikā semināra dalībnieki varēja pārrunāt aktuālos jautājumus neformālā gaisotnē. Semināra dalībnieki augstu novērtēja semināra saturu un organizēšanu, kā arī norādīja, ka viņu mērķis, kas tika izvirzīts, nākot uz semināru, tika sasniegts.
Paldies DPIP un JPDVPĢ skolotājām un administrācijai par palīdzību semināra organizēšanā, kas tika īstenots, pateicoties Erasmus+ KA1 projektam “J.Pilsduska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas pedagogu metodisko zināšanu un prasmju pilnveide IKT un CLIL jomās” un īstenotām mobilitātēm, kuru laikā projekta dalībnieces uzlaboja savas IKT un CLIL prasmes, paplašināja savu izpratni par citu Eiropas valstu izglītības sistēmām un tagad dalās pieredzē ar saviem kolēģiem, kā arī pielieto jaunas metodes savā darbā.

Informāciju sagatavoja:
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas
angļu valodas skolotāja,
Erasmus+ KA1 projekta koordinatore
Anna Beļska