3.pirmsskolas izglītības iestāde – par tīru Latviju!

08.03.2017.

Jau otro gadu Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes draudzīgais kolektīvs piedalās konkursos, kurus organizē „Zaļā josta” sadarbībā ar AS „BAO” un Valsts izglītības satura centru. Konkursu organizatori aicināja Latvijas pirmsskolas, vispārējās, interešu un profesionālās izglītības iestādes iesaistīties makulatūras un izlietoto bateriju vākšanā 2016./2017.mācību gadā.—–
Piedaloties konkursos, ikkatrs dalībnieks tiek mudināts saudzēt Latvijas kokus un mežus un aizdomāties par videi kaitīgu preču nenonākšu dabā un to pārstrādi otrreizējās izejvielās, saudzējot vidi un taupot resursus.
28.februārī noslēdzās izlietoto bateriju vākšanas konkurss, kura laikā mēs kopā ar bērnu vecākiem un darbiniekiem savācām 60 kg izlietoto bateriju.
Mūsu iestādes darbinieki jau ilgu laiku šķiro visus atkritumus, atsevišķi savācot kartonu un papīru. Šajā procesā aktīvi piedalās arī mūsu audzēkņi, šķirojot papīra atkritumus katrā iestādes grupā. Tādējādi mēs cenšamies veicināt mūsu audzēkņos pareizu domāšanu un derīgu paradumu izstrādāšanu visam mūžam. Pavisam drīz beigsies arī makulatūras vākšanas konkurss, bet jau šodien mēs varam lepoties ar savu rezultātu – 275 kg, kuri ir savākti tikai pateicoties ikdienā veiktajai papīra šķirošanai mūsu iestādē. Un pagaidām mums ir laiks uzlabot savu rezultātu, jo konkurss turpināsies līdz 13.martam.
Mēs esam ļoti pateicīgi visiem par aktīvu dalību konkursos, kopā mēs darām lielu Latvijas dabas saudzēšanas darbu un pakāpeniski audzinām mūsu audzēkņos ekoloģiski pareizo domāšanu un derīgu paradumu nostiprināšanu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
3.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Marina Pavlova