Daugavpils skolu bibliotekāri apgūst jauno

30.03.2017.

Tuvojoties pavasarim, cilvēki atgūstas no ziemas rutīnas, un rodas nepieciešamība paplašināt redzesloku, iegūt jaunas iemaņas un zināšanas.
Daugavpils skolu bibliotekāri laika periodā no š.g.13.marta līdz 29.martam guva jaunas un interesantas zināšanas Daugavpils Universitātes 36 stundu tālākizglītības kursos „Aktualitātes skolas bibliotekāra darbā”.—–
Skolu bibliotekāra ikdiena nav tikai grāmatas, bet arī atraktīvas un jaunas iemaņas digitālo informācijas avotu izmantošanā skolēnu vispārējo kompetenču attīstībai.
Mācību laikā mums bija iespējas apgūt mākoņresursu izmantošanu datu saglabāšanai prezentāciju, testu un viktorīnu veidošanai, attēlu apstrādei, informācijas sinhronizācijai ar mobilajā ierīcēm, bibliotēkas popularizēšanu sociālajos tīklos, teksta un prezentāciju veidošanas padziļinātus paņēmienus.
Bibliotekāri ir tie cilvēki, kas palīdz skolēniem izkopt literāro gaumi. Mācību procesā skolu bibliotekāri iepazinās ar jaunākajām tendencēm latviešu un krievu bērnu un pusaudžu/jauniešu literatūrā. Kursu dalībnieki diskutēja par skolēnu lasīšanas veicināšanas un literāro interešu attīstīšanas iespējām skolu bibliotēkās.
Saistoša bija nodarbība, kurā tika runāts par novadpētniecību un novadpētniecības darba izmantošanu kvalitatīva mācību procesa atbalstam un skolēnu vispārējo kompetenču attīstībai.
14.martā skolu bibliotekāri apmeklēja Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) rīkoto skolu bibliotekāru semināru, kurā lektori semināra dalībniekus iepazīstināja ar LNB resursiem un sniegtajiem pakalpojumiem. Reģistrēšanās Nacionālā kino centra mājaslapā www.filmas.lv pavērs iespējas skatīties latviešu mākslas filmas.
LNB vadošie speciālisti stāstīja par bibliotēku statistiku, aktualitātēm un jaunumiem programmā „Skolu ALISE”.
Pavasara brīvdienas skolu bibliotekāri pavadīja mācību solos, katrs dalībnieks atklāja sev ko jaunu, noderīgu un mūsdienīgu pielietošanai savā ikdienas darbā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Saskaņas pamatskolas
bibliotekāre
L.Ratkeviča