Daugavpils 10. vidusskolas 6.a klases „Veltījums Latgalei” uz Rēzeknes kultūras pils „Joriks” skatuves

18.04.2017.

Š. g. 10. aprīlī Daugavpils 10.vidusskolas 6.a klase, Daugavpils pilsētas ,,Pop-clipa” uzvarētāja, ar savu priekšnesumu ,,Veltījums Latgalei” tika uzaicināta uz Rēzekni, lai piedalītos konkursa ,,Popieliņa” atklāšanā.—–
Pateicoties Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes un skolas direktores Valijas Salnas atbalstam, brauciens uz Rēzekni notika. Skolēnus laipni sagaidīja Rēzeknes biedrības “Jaunatnes čemodāns” viesmīlīgie pārstāvji, kas novadīja ekskursiju, izrādot Rēzeknes interesantākās vietas. Sākumā visi apskatīja Rēzeknes pilskalnu un pilsdrupas, kas ir pilsētas senākais vēstures piemineklis. No 9.gadsimta līdz 12.gadsimtam uz pakalna upes krastā atradās seno latgaļu koka pils ar apmetni, kas tika sagrauta 17.gadsimtā poļu – zviedru kara laikā pils. Pašlaik pretī pilskalnam ir izveidots viduslaiku pils makets (autors Edmunds Smans). Pēc tam skolēni apskatīja Latgales atbrīvošanas pieminekli (tautā dēvēts “Latgales Māra”), kas ir Rēzeknes un visas Latgales simbols.
Konkursa atklāšanas dalībniekiem bija iespēja apmeklēt arī ARPC “Zeimuļs”, kur notiek interešu un neformālās izglītības nodarbības bērniem un jauniešiem. Skolēniem patika ar latvju rakstu zīmēm izrotātie ēkas torņi, no kuriem pavērās burvīgs skats uz pilsdrupām un pilsētas vēsturisko centru. Ēkai ir viens no lielākajiem zaļajiem jumtiem Baltijas valstīs.
Brauciena noslēgumā Rēzeknes kultūras pilī “Joriks” notika konkursa ,,Popieliņa” svinīgā atklāšana, kurā uzstājās arī mūsu Daugavpils 10.vidusskolas 6.a klases draudzīgā komanda ar savu popklipu “Veltījums Latgalei”. Rēzekniešiem ļoti iepatikās mūsu priekšnesums. Balvā dejotāji saņēma aplausu vētru, milzīgu pīrāgu un puķu pušķi.
Iedvesmoti skolēni devās mājup. Liels paldies Daugavpils 10.vidusskolas deju skolotājai Marinai Meduņeckai, 6.a klases audzinātājai Aļonai Deņisovai un skolēnu vecākiem par atbalstu un neaizmirstamo braucienu uz Rēzekni!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 10.vidusskolas
6.a klases audzinātāja
Aļona Deņisova