Daugavpils bērni Gētes Institūta projektā LAUTSTARK

18.04.2017.

Gētes Institūts Rīgā pašlaik īsteno jaunu projektu, kura nosaukums vācu valodā ir LAUTSTARK. Šis daudznozīmīgais vārds latviešu valodā izsaka domu – dziedam skaļi, spēcīgi, droši. Projektā aicinātas iesaistīties bērnu un skolēnu grupas 3 – 10 cilvēku sastāvā, kurām jāiestudē viena dziesma vācu valodā un jāparāda savs sniegums atlases konkursā Rīgā.—– Fināls notiks aprīļa beigās Rīgas Nacionālajā teātrī. Dalībnieku sniegumu vērtē kompetenta žūrija, tiek vērtēts dziesmas muzikālais izpildījums, vācu valodas lietojums, kustības un skatuves tērpi.
No mūsu pilsētas projektā piedalās divas grupas – Daugavpils 12.vidusskolas 5.a klases skolēni, kuri fakultatīvi apgūst vācu valodu (skolotāja L.Ceceruka) un 24.pirmsskolas izglītības iestādes “Rūķītis” četrgadīgo un piecgadīgo bērnu grupa, kuri arī savā izglītības iestādē apgūst vācu valodas pamatus (skolotāja L.Ceceruka).
Š.g. 11.aprīlī mūsu pilsētas bērni devās uz Rīgas Valsts vācu ģimnāziju, kur viņiem bija lieliska iespēja apliecināt savas vācu valodas prasmes un talantus, piedaloties vācu dziesmu atlases konkursā. Pasākumā valdīja draudzīga atmosfēra, bērni guva pozitīvās emocijas. Patīkami bija dzirdēt no kompetentās žūrijas (Andrea Štrica, Margo Zālīte, Lauris Reiniks, Kristīne Circenis) labus vārdus par abu dziesmu izpildījumu. Droši, pārliecinoši un atraktīvi mazie bērni izpildīja dziesmu “Lācis Tedijs”, bet skolēni bija iestudējuši dziesmu “Körperteil Blues”.
Vērtēšanas komisija izteica mums milzīgu paldies par piedalīšanos LAUTSTARK skatē un atzina, ka mūsu grupas bija lieliskas un viņiem ir patiess prieks par lielo darbu, ko dziesmu iestudēšanā ieguldīja gan bērni, gan skolotājas un visi, kas palīdzēja.
Diemžēl uz noslēguma koncertu visas grupas nevar uzaicināt, un žūrijas piešķirto punktu mūsu gadījumā nepietika, lai tiktu finālā, bet mēs turpināsim ar dziesmām un prieku mācīties vācu valodu, lai nākamgad vēl reiz tiktu uz skati! Esam priecīgi, ka uzdrošinājāmies doties uz Rīgu, lai piedalītos tik nopietnā pasākumā, ka viss izdevās, jo mūs ļoti atbalstīja bērnu vecāki.
Liels paldies vācu valodas skolotāju MA vadītājai par brauciena organizēšanu un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei par piešķirto autobusu bērnu braucienam uz Rīgu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 12.vidusskolas
skolotāja
Liāna Ceceruka