Ceļā uz kvalitatīvām izmaiņām pedagoģiskajā procesā

24.10.2017.

“Gūt var dodot, gūt var ņemot, Dodot gūtais neatņemams” /Rainis/
Sabiedrībā nemitīgi notiek pārmaiņas, kas prasa skolotāja profesionālo prasmju pilnveidi un paaugstināšanu. Arī mūsu 15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes pedagogu darba kvalitāte un tās vispusīga novērtēšana ir būtisks pirmsskolēnu sasniegumu faktors. Kvalitatīvas pedagoģijas principu apgūšana un izpratne ir priekšnosacījums veiksmīgai turpmākai pedagoģiskajai darbībai, savu mērķu un ieceru realizēšanai. Daugavpils pilsētas 15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādei ir iespēja piedalīties Britu Padomes Latvijā un Izglītības iniciatīvu centra projektā “Kompetents pedagogs 21.gadsimtā: zināšanas praksē”.—–
Ar projekta ietvaros apgūto š.g. 23.oktobrī mūs iepazīstināja pirmsskolas izglītības skolotāja J.Nedokosa un vadītājas vietniece A.Kucina. Mums bija iespēja ne tikai teorētiski aplūkot septiņas darbības jomas un to kvalitātes indikatorus, kas palīdz organizēt kvalitatīvu pedagoģisko procesu, bet arī vērot tos darbībā – pašiem līdzdarboties, analizēt un vērtēt. Turpmākai projekta uzdevumu veikšanai kopā ar projekta grupu mēs padziļināti strādāsim pie divu izvēlēto kvalitatīvas pedagoģijas principu realizācijas savās grupās – mācību vide, ģimene un apkārtējā sabiedrība.
Mūsu iestādē šogad, tāpat kā gadu no gada, notiek produktīvas sadarbības ar vecākiem dažādošana un pilnveidošana. Mēs vēlamies, lai vecāki pirmsskolas dzīvē veidotu stipras partnerattiecības ar pedagogiem kopīgu mērķu realizēšanai un sasniegšanai. Šajā sakarā mēs varam lepoties ar mūsu vecāku un grupas “Ziediņš” skolotāju panākumiem, jo tieši viņu darbi ģimenes portāla www.mammamuntetiem.lv konkursā tika atzīti par labākajiem un saņēma galveno balvu – BOSCH Mini komplektu – Bosch Mini darba galdu un konstruktoru un veselīgas balvas no “Möller’s”!

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/39034/skaistas-davanu-idejas-koka-lidmasina-teta-portrets-atslegu-piekarins-uc/

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
pirmsskolas izglītības skolotāja
Ž.Borune