Konkurss vidusskolēniem “American Day”

08.11.2017.

Š.g. 2.novembrī Daugavpils Centra vidusskolā notika ikgadējais konkurss vidusskolēniem “American Day”. Konkursa organizēšanā šogad piedalījās LCB ASV Informācijas centrs, ASV vēstniecība Rīgā, Daugavpils Centra vidusskola, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde un biedrība “Lingva-D”.—–
Konkursam pieteicās komandas no astoņām Daugavpils izglītības iestādēm: Daugavpils 9., 10., 12., 13., 17.vidusskolas, PIKC “Daugavpils tehnikums”, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas un Daugavpils Valsts ģimnāzijas.
Šogad konkursa uzdevumus vienoja tēma „Daudzveidība”. Konkursu atklāja ASV vēstniecības Rīgā kultūras atašejs Raiens Pesekas ar runu un viktorīnu, veltītu daudzveidības izpausmēm ASV. Tad skolēni iepazīstināja ar savām komandām, parādot, ar ko viņu komanda ir īpaša un atšķiras no visām pārējām. Pēc iepazīšanas dalībnieki sacentās, pārbaudot savas zināšanas par ASV slavenībām, kā arī noskatījās video par to, kā daudzveidība tiek uztverta dažādos ASV štatos. Konkursu noslēdza burtošanas sacensības, kuras novadīja Fulbraita programmas angļu valodas skolotāja asistente Ērika Vaita.
Šogad konkurss „American Day” noslēdzās ar šādiem rezultātiem:
1.vieta – Daugavpils Valsts ģimnāzija;
2.vieta – PIKC “Daugavpils tehnikums”;
3.vieta – Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola.
Komandas saņēma gardas balvas no Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes un biedrības “Lingva-D”, savukārt ASV Informācijas centrs uzdāvināja uzvarētājiem angļu valodas vārdnīcas tālākai zināšanu papildināšanai.
LCB ASV Informācijas centrs un ASV vēstniecība Rīgā izsaka pateicību Fulbraita programmas stipendiātei Ērikai Vaitai un Daugavpils Centra vidusskolas angļu valodas skolotājām Nataļjai Kaļiņinai, Aleksandrai Truskovskai, Marinai Koževņikovai un Natālijai Hozjainovai, kā arī skolas brīvprātīgajiem par nozīmīgu ieguldījumu konkursa organizēšanā. Paldies arī mūsu partneriem – Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei angļu valodas metodiķes Ilonas Ustinovas personā un biedrībai “LINGVA-D”! Tiekamies nākamgad!

Informāciju sagatavoja:
ASV Informācijas centra Daugavpilī
vadītāja
Natālija Oševerova
T. 65422483