Aicinām skolotājus pieteikties dalībai seminārā “Migrācijas vizualizācija”

01.03.2018.

Mūsdienu pasaulē migrācijas procesi kļūst arvien sarežģītāki, tāpēc ir svarīgi izprast šo procesu nozīmi sabiedrībā un ar šiem komplicētajiem migrācijas jautājumiem iepazīstināt skolu jauniešus.
Aicinām piedalīties seminārā “Migrācijas vizualizācija” vidusskolas ekonomikas, politikas un tiesību, vēstures, ģeogrāfijas un citu priekšmetu skolotājiem, kam šis temats šķiet interesants un nozīmīgs.—–
Norises vietas:
12.martā Rīgas Ekonomikas augstskolā (Strēlnieku iela 4A);
13.martā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC, Svētes iela 33);
14.martā Cēsu valsts ģimnāzijā (Leona Paegles iela 1);
15.martā Daugavpils Vienības pamatskolā (Ģimnāzijas iela 32);
16.martā Latvijas Universitātes Kuldīgas filiālē (Kalna iela 19).
Semināra laikā aptuveni četru stundu garumā skolotāji tiks iepazīstināti ar jau iepriekš izstrādātām vadlīnijām, ar kuru palīdzību skolēniem skaidrot ar migrāciju saistītus jautājumus. Tiks prezentēti arī latviski tulkotie projekta “Migration Matters” video, kurus vēlāk būs iespējams iekļaut skolēnu mācību stundās.
Seminārs tiek organizēts domnīcas PROVIDUS projekta “Migrācijas vizualizācija” ietvaros, kuru finansē Britu padome un ASV vēstniecība Rīgā. Projekta mērķis ir veicināt migrācijas jautājumu iekļaušanu vidusskolu programmu mācību stundās, lai paplašinātu izpratni par migrācijas procesiem un to nozīmību arī mūsdienu Latvijas sabiedrībā. Piedāvātie materiāli atbilst mācību standarta mērķiem un tēmām.

Lai pieteiktos dalībai seminārā, spied šeit

Norises laiks tiks precizēts pēc reģistrācijas.

Vairāk informācijas:
agnese.lace@providus.lvvai 

rasmuss.geks@providus.lv.