Skolu ziņas: Erasmus+ kursi Itālijā

30.10.2018.

Daugavpils 13.vidusskolas mērķis ir izglītot ne tikai skolas audzēkņus, bet arī attīstīt un pilnveidot skolotāju profesionālo kompetenci un zināšanas. Pateicoties Eiropas Savienības Erasmus + programmas projektam „Skola – pamats ilgtspējīgai attīstībai”, tika organizēti profesionālas pilnveides kursi skolotājiem Itālijā, Florencē.—– 
   No 21. līdz 28. oktobrim Daugavpils 13.vidusskolas informātikas skolotājs Dmitrijs Zubovičs piedalījās Erasmus+ programmas tālākizglītības kursos informātikas skolotājiem “Introduction to Coding and Robotics with Arduino” Florencē. Kursos piedalījās arī skolotāji no Polijas, Maltas, Somijas un Horvātijas.
Pirmdien kursu dalībnieki iepazinās ar pasniedzēju Lorenzo Gaspari un kursu saturu. Visi dalībnieki sagatavoja prezentācijas par savu valsti un skolu, apspriežot dažādu valstu izglītības sistēmu īpatnības, kā arī labprāt atbildēja uz dalībnieku un pasniedzēja jautājumiem. Pēc tam sākās mācības: nodarbību pirmā tēma bija “Android aplikāciju izveide ar MIT APP INVERTOR palīdzību”. Tā ir speciāla online programmatūra, kas ļauj izveidot programmas bez priekšzināšanām ar vizuālo bloku palīdzību savā mobilajā ierīcē. Otrajā nodarbību dienā kursu dalībnieki mēģināja uzrakstīt savu pirmo programmu, izmantojot Arduino platformu. Visas mācību nedēļas laikā bija organizētas praktiskās nodarbības, kur kursu dalībnieki mācījās izmantot ARDUINO platformu ar dažādiem sensoriem, piemēram, gaismas, mitruma, elastības sensoriem, kā arī ar “servo-motoriem”. Kursu noslēguma dienā katrs kursu dalībnieks saņēma sertifikātu par kursu apgūšanu. Pateicoties profesionālas pilnveides kursiem, tika sekmīgi padziļinātas zināšanas ARDUINO programmēšanā.
   Šīs programmas ietvaros tika organizētas dažādas ekskursijas pa Florenci. Pēdējā dienā tika piedāvāta brīnišķīga iespēja apmeklēt lielisko Pizas torni un Katedrāles laukumu. 
   Pateicos par iespēju gūt jaunu pieredzi un iespaidus skolas direktorei A. Skutelei, projekta koordinatorei A. Guževai un angļu valodas skolotājai J. Maskaļovai.

Daugavpils 13.vidusskolas projektu “Skola – pamats ilgtspējīgai attīstībai” (Līgums Nr.2018-1-LV01-KA101-046839) līdzfinansē Eiropas Savienība.
Vairāk par Erasmus + programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus +

Informāciju sagatavoja
Daugavpils 13.vidusskolas skolotājs
D.Zubovičs
d13vsk@gmail.com