Daugavpils Saskaņas pamatskolas projekts „ Attīstāmies ar STEAM” (“Let’s improve with STEAM”)

06.11.2018.

Daugavpils Saskaņas pamatskola no 2019. gada 1. novembra līdz 2020.gada 31. oktobrim realizē ES mūžizglītības Erasmus + programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerību projektu “Attīstāmies ar STEAM” (“Let’s improve with STEAM”).
Projekta mērķi:
– izstrādāt un dalīties ar inovatīvām mācību metodēm un aktivitātēm;
– ieviestu starpnozaru sadarbību un inovācijas skolas darbā;
– palīdzēt skolai radīt radošu un autentisku mācību pieredzi.—–
    Projekta „ Attīstāmies ar STEAM” izveides mērķis bija paaugstināt skolēnu izpratni par starpdisciplinaritāti dažādos mācību priekšmetos un padarīt mācības aizraujošākas. Nosaukums STEAM atšifrējas kā Dabaszinātne, Tehnoloģijas, Inženierzinātne, Māksla, Matemātika. Katrs projekta posms ir veltīts vienai no minētajām jomām.
    Daugavpils Saskaņas pamatskola kā projekta partneris sadarbosies ar Portugāles, Itālijas, Lietuvas, un Turcijas skolām. Mēs plānojam integrēt STEAM mūsu skolas mācību programmā, izveidot pamatprogrammu un angļu terminoloģiju, ko var izmantot ES skolās ieviešot STEAM izglītības procesā. Projekta ietvaros ir paredzētas skolēnu īstermiņa mobilitātes uz visām partnerskolām. Notiks projekta publicitātes pasākumi citu Latvijas skolu un vietējās sabiedrības informēšanai. Tiek uzturēta projekta mājaslapa ar video, e-grāmatām un citiem materiāliem, ko projekta dalībnieki izveidos šī projekta ietvaros.
    Projekta izmaksas: 100% ES Mūžizglītības Erasmus+ programmas atbalsts.
    Projekta mērķa grupa: Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāji un skolēni, kopā-31 cilvēks.

Rakstu sagatavoja
Daugavpils Saskaņas pamatskolas
direktores vietniece izglītības jomā
D.Plociņa,
t.29361065