Skolu ziņas: Starptautiskā Erasmus+KA2 projekta „Kopābūšana pasaulē: ierobežotas iespējas un migrācija”(„Sharing the world: disability and displacement”) projekta tikšanās Slovākijā

10.01.2019.

2018.gada decembrī projekta ietvaros Slovākijā notika kārtējā partnervalstu tikšanās. Krievu liceja skolotājas Nataļja Izuļena, Ludmila Lastovka un 9.-10. plūsmas skolnieces Ksenija Sofija Slavecka, Polina Jeļina, Jekaterina Šatohina un Ksenija Klimova viesojās Žilinas pilsētā, Hotel Academy koledžā, kas rūpīgi saplānoja partnervalstu vizīti. —–

   Hotel Academy satikās gan skolotāji, gan skolēni no 7 partnervalstīm: Slovākijas, Slovēnijas, Turcijas, Francijas, Rumānijas, Portugāles un Latvijas. Kopā bija 41 dalībnieks. Slovākijas partneri piedāvāja plašu un interesantu programmu, kur bija paredzētas aktivitātes gan skolēniem, gan skolotājiem.
Pirmajā dienā visi bija aicināti doties ekskursijā uz Hotel Academy, kur iepazinās ar studentu nākamajām profesijām. Slovākijas partneri prezentēja savu valsti, mācīja visiem slovāku valodu, kopā dziedāja dziesmas, tikās ar skolas blogeriem, sniedza intervijas un piedalījās deju sacensībās, kurās uzvarēja Latvijas skolniece Ksenija Sofija Slavecka!
   Otrajā dienā skolēni starptautiskajās grupās strādāja darbnīcās, kur gatavoja Ziemassvētku ēdienus. Viņiem bija iespēja pašiem gatavot kafijas kokteiļus, cept tradicionālās vafeles, rotāt ar glazūru cepumus u.c. Vakarā visi bija gatavi sporta sacensībām, kurās varēja piedalīties tikai sadarbojoties. Dienas noslēgumā bija jauka pidžamu diskotēka.
   Nākamajā dienā skolēni veidoja Ziemassvētku kartiņas. Skolotāji piedalījās starptautiskajā seminārā, kurā bija iespēja gūt informāciju, kā Slovākijā strādā ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
   Ceturtajā dienā visi projekta dalībnieki apmeklēja divas Žilinas pilsētas skolas, kur mācās bērni ar īpašām vajadzībām. Skolēni viesus sagaidīja ar skaistu koncertu. Visi piedalījās darbnīcās. Slovākijā daudz dara, lai maksimāli palīdzētu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Dienas noslēgumā visus sagaidīja ekskursija pa Žilinas pilsētu.
   Visas dalībvalstis sūtīja savas tradicionālās Ziemassvētku receptes. Pēdējā tikšanās dienā Slovākijas skolēni prezentēja Ziemassvētku partnervalstu recepšu krājumu “Merry Christmas Cookery Book of 7”, kur bija fotogrāfijas no darbnīcām, kurās strādāja partnervalstu skolēni šajā nedēļa. Šo grāmatu kā Ziemassvētku dāvanu saņēma visi projekta dalībnieki.
   Projekts deva iespēju satikties ar cilvēkiem no dažādām valstīm, atrast sev jaunus draugus un aizdomāties ne tikai par sevi, bet arī par tiem, kas mums blakus.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja
ģeogrāfijas skolotāja,
projekta dalībniece
Nataļja Izuļena
t.65431076