Skolu ziņas: Dānijā gūtie iespaidi

25.02.2019.

Daugavpils 13.vidusskola turpina īstenot Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projektu „Skola – pamats ilgtspējīgai attīstībai”, kura mērķis, izmantojot Eiropas kolēģu zināšanas un pieredzi, pilnveidot skolas metodisko bāzi un internacionalizācijas darbību un veidot ilgtspējīga mācību procesa pamatus, kurš balstīts uz zināšanām un inovācijām. —–
13.vidusskolas skolotāja Andželika Habadajeva piedalījās Erasmus+ programmas tālākizglītības kursos „Wie bleibe ich gesund und fit im Lehrerberuf” Dānijā. Kursos arī piedalījās skolotāji no Ungārijas, Slovākijas un Vācijas.
Svētdien notika iepazīšanās ar kursu dalībniekiem (Workshop Teambuilding) un pasniedzējiem (Kerstin Gergla, Irene Eckart). Pēc tam sākās nodarbības un otrajā dienā apspriedām jautājumus par tēmu “Skolotāja emocionālā veselība”. Dalībnieki stāstīja par savu darbu skolā, par slodzi, par darba īpatnībām mūsdienu pasaulē dažādās valstīs. Šajā dienā uzzinājām par stresa simptomiem un par veidiem, kā no tā izvairīties. Dienas noslēgumā tika organizētas internacionālās vakariņas, kurās katrs dalībnieks piedāvāja savas valsts nacionālo ēdienu. Otrdien dienas pirmajā pusē bija organizēta ekskursija uz Sonderburgu, kur iepazināmies ar dāņu kultūru, kā arī varējām baudīt jūras gaisu Baltijas jūras krastā. Dienas otrā puse bija veltīta “Izdegšanas sindroma” (Burn out) tēmai, sindroma pazīmēm, simptomiem, profilaksei. Trešdien mēs apmeklējām pilsētu, kur notika nodarbības un bija dota iespēja apmeklēt karaliskās ģimenes vasaras rezidenci. Pēc ekskursijas dalībnieki varēja, pildot dažādus vingrinājumus, nodarboties ar stresa profilaksi. Ceturtdien nodarbības tēma bija “Konflikts un laika trūkums” – kā pareizi plānot laiku? Par to mēs domājam diezgan bieži. Nodarbības laikā mūs mācīja savādāk skatīties uz savu darba dienu, mācīja izvirzītprioritātes. Piektdiena tika veltīta tēmai “Uzmanība stundas laikā”. Kursu dalībnieki parādīja spēles, kuras varēs izmantot stundu laikā, lai attīstītu skolēnu uzmanību. Sestdiena bija kursu noslēguma diena, sākumā runājām par sadarbību, par iegūto zināšanu un interesanto metožu izmantošanu. Noslēgumā notika kursu izvērtējums un sertifikātu izsniegšana.
Dalība projekta mobilitātē ir lieliska iespēja gūt jaunu pieredzi un aprobēt jauniegūtās metodes mūsu skolā, paplašināt profesionālās zināšanas par aktuāliem jautājumiem, kā arī stimuls personīgai izaugsmei. Kursos gūto pieredzi es izmantošu savā darbā, gatavojoties mācību stundām, kā arī daloties pieredzē ar kolēģiem.
Pateicos par iespēju gūt jaunu pieredzi un iespaidus skolas direktorei A.Skutelei, projekta koordinatorei A.Guževai un angļu valodas skolotājai J.Maskaļovai.

Daugavpils 13.vidusskolas projektu “Skola – pamats ilgtspējīgai attīstībai” (Līgums Nr.2018-1-LV01-KA101-046839) līdzfinansē Eiropas Savienība.

Vairāk par Erasmus + programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils 13.vidusskolas skolotāja A.Habadajeva
tālr.28602408
d13vsk@gmail.com